Dühében leforrázta kislányát az apa, a gyermek teste életveszélyesen megégett! - Most bíróság előtt kell felelnie tettéért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Dühében leforrázta kislányát az apa, a gyermek teste életveszélyesen megégett! - Most bíróság előtt kell felelnie tettéért Megkezdődött Kecskeméten annak a kiskunmajsai férfinak a tárgyalása, aki kis híján halálra forrázta kislányát - tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-t. Megkezdődött Kecskeméten annak a kiskunmajsai férfinak a tárgyalása, aki kis híján halálra forrázta kislányát - tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-t.

Féltékenységi rohamot kapott
A vádirat szerint a 39 éves férfi és élettársa között egy 2017. január végi éjszakán - a vádlott féltékenysége miatt - vita alakult ki. A férfi tenyérrel és ököllel többször megütötte élettársa fejét, a mellkasát és a vállát, ezért a nő hajnali kettőkor átmenekült a szomszédban lakó unokatestvéréhez. A házban maradt a nő korábbi kapcsolatából származó négy kiskorú gyermeke, és közös, akkor két és fél éves kislányuk.

A kislányán töltötte ki a dühét
A veszekedés miatt a kislány felébredt, a férfi pedig - hogy tisztába tegye - a tusolóba vitte és a zuhanytálcára állította. Erővel tartotta a legalább 50-60 fokos víz alatt, annak ellenére, hogy a kislány kiabálva jelezte fájdalmait.



A gyermek a fején és testének mintegy felén másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A férfi később kenőccsel bekente a kislány testét, majd reggel hat óra körül szólt élettársának. A mentőket a vádlott testvére értesítette.

Sokkos állapotba került a gyermek, újra kellett éleszteni
A kislány olyan súlyos, sokkos állapotba került, hogy a kórházban leállt a keringése, újra kellett éleszteni, sérülései maradandó fogyatékosságot okoztak.

Fegyházbüntetést kértek az apának
Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és fegyházbüntetés kiszabását, valamint szülői felügyeleti jogának megszüntetését indítványozta.

A kislány anyja nem kérte a párja büntetését
A vádlott élettársa az őt ért bántalmazás miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a vádlott a tárgyaláson nem tett vallomást. A bíró így a férfi nyomozati vallomását és tanúvallomásokat olvasott fel. A tárgyalás június 8-án folytatódik.

Olvasd el ezt is!
Mit tehetsz, ha a környezetedben gyermekbántalmazásra gyanakszol? Családjogi szakértőnk elmondta, milyen eszközökkel lehet élni »

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.04.18