Figyelem, termékvisszahívás! - Elmondjuk, mit kell tenned, ha ilyen konyhai készüléket vásároltál!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás! - Elmondjuk, mit kell tenned, ha ilyen konyhai készüléket vásároltál! Az IKEA javítás céljából visszahívja az ELDSLAGA gázfőzőlapokat, mert a készülék jobb felső égőjének szén-monoxid kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket, a többi égő biztonságosan használható, áll az áruházlánc közleményében. Az IKEA javítás céljából visszahívja az ELDSLAGA gázfőzőlapokat, mert a készülék jobb felső égőjének szén-monoxid kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket, a többi égő biztonságosan használható, áll az áruházlánc közleményében.

Megelőző intézkedésként az IKEA díjmentes, szakemberek által végzett helyszíni hibajavítást biztosít a 2018. január 1-je előtt vásárolt összes ELDSLAGA gázfőzőlapra.

Nem robbanásveszélyesebb, mint más hasonló termék
Az áruházlánc az MTI-vel kedden közölte: a belga felügyeleti hatóságok által elvégzett vizsgálat megállapította, hogy a termékek jelenlegi állapotának tűz- illetve robbanásveszély kockázata nem magasabb a megengedettnél. Az IKEA nem értesült semmilyen ezzel kapcsolatos esetről. Az érintett gázfőzőlapokat kizárólag Európában árusítják.

Emberi mulasztás történt
A tájékoztatás szerint a beszállítói oldalon, emberi mulasztás miatt nem a megfelelő gázbefecskendező került a készülék gyors és nagyteljesítményű gázégőjébe, melynek következtében a szén-monoxid kibocsátás meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket.

Mit tegyél, ha ilyen gázfőzőlapot vásároltál?
Arra kérik a vásárlókat, hogy akik 2018. január 1-je előtt vásárolták az ELDSLAGA gázfőzőlapot, mostantól semmiképpen ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagyteljesítményű égőt mindaddig, amíg a szervizelést el nem végzik a készüléken. Az összes többi égő biztonságosan használható.

A probléma megoldása érdekében arra kérik az érintett vásárlóinkat, hogy lépjenek kapcsolatba az IKEA vevőszolgálati munkatársaival a (+36)-1-460-31-60-as telefonszámon, a szervizelés időpontjáról történő egyeztetés céljából. A vásárlást igazoló nyugta bemutatása nem szükséges. Az áruházlánc mindent megtesz annak érdekében, hogy a várakozási idő a lehető legrövidebb legyen - írták a közleményben.

Az érintett főzőlapot egyébként Svédországban, Norvégiában, Dániában, Finnországban, Izlandon, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Litvániában, Szerbiában, Oroszországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Olaszországban, Portugáliában, Ausztriában, Németországban, Belgiumban és Franciaországban árusítják.

Forrás: MTI, ikea.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.04.25