Újszülött kislányt hagytak egy babamentő inkubátorban Budapesten! Ezt a fotót készítették róla a kórház dolgozói

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újszülött kislányt hagytak egy babamentő inkubátorban Budapesten! Ezt a fotót készítették róla a kórház dolgozói 2018. április 24-én, a kora reggeli órákban a Jahn Ferenc Kórház dolgozói az intézmény Sürgősségi Osztályának bejáratánál elhelyezett inkubátorban egy újszülöttet találtak. Ezt lehet tudni a kisbabáról. 2018. április 24-én, kedden a kora reggeli órákban a Jahn Ferenc Kórház dolgozói az intézmény Sürgősségi Osztályának bejáratánál elhelyezett inkubátorban egy újszülöttet találtak, áll a kórház közleményében, melyet a hivatalos Facebook oldalukon tettek közzé.

Egészséges a kislány, nem tudni, ki az anyja
Azonnal gondozásba vették a babát, és az Újszülött Osztályra vitték, ahol rögtön felmérték az állapotát. Az első vizsgálatok alapján a kislány érett, egészséges újszülött, azonban mivel a szülés körülményeiről, a terhességről, és az édesanyáról egyelőre nincs információ, így a babát továbbra is az osztályon tartják megfigyelés alatt.


A kis újszülött, aki a Hajnal Györgyi nevet kapta a dolgozóktól - Fotó: Facebook/Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház - Hivatalos oldal

Már nevet is kapott
A 47 cm-rel született, 2480 gramm súlyú kislánynak a kórház dolgozói a Hajnal Györgyi nevet javasolták.

Évek óta nem tettek ebbe a babamentő inkubátorba csecsemőt
A Jahn Ferenc Kórház babamentő inkubátorába hosszú évek óta nem helyeztek csecsemőt, ennek ellenére a dolgozók természetesen felkészültek voltak a baba fogadására és a szakszerű ellátás biztosítására.


A kórház sürgősségi osztályának bejárata - Fotó: Facebook/Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház - Hivatalos oldal

Az intézmény korszerűsített Sürgősségi Betegellátó Osztályának bejáratánál elhelyezett inkubátor mindenki számára jól látható, könnyen megtalálható helyen van. A szerkezet védő környezetet és megfelelő klímát biztosít, így javítva az újszülött túlélési esélyeit.

A kórház igazgatója is megszólalt
A Kórház főigazgatója, dr. Ralovich Zsolt köszönetét fejezte ki a hajnalban dolgozó kollégáknak. Elmondta, egy ilyen esemény, amikor valaki lemond egy gyermekről, nagyon szomorú, azonban megnyugtató a tudat, hogy mostantól vigyáznak rá és megfelelő ellátásban részesül. A jogszabályok szerint eljárva ilyenkor mindig értesíteni kell a gyámhatóságot az esetről, egyelőre pedig a kórház dolgozóinak szakértelme nyújt számára biztonságot.


A babamentő inkubátor - Fotó: Facebook/Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház - Hivatalos oldal

Az intézmény vezetése és dolgozói számára az esemény egyben jelzés értékkel bír, hiszen a lakosok bizalommal veszik igénybe a kórházunk által biztosított szolgáltatásokat, hangsúlyozták a közleményben.

Forrás, fotók: Facebook/Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház - Hivatalos oldal
Címlapfotó: Pixabay (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.04.25