Könnygázpuskával lőtte meg társát egy elsős kisdiák Győrben, a rendőrségi bemutatón - Négyen kerültek kórházba

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Könnygázpuskával lőtte meg társát egy elsős kisdiák Győrben, a rendőrségi bemutatón - Négyen kerültek kórházba Egy győri általános iskola kisdiákjai múlt szombaton vettek részt a pályaorientációs napon a Készenléti Rendőrség helyi központjában, amikor megtörtént a baj, értesült a Kisalföld. Egy győri általános iskola kisdiákjai múlt szombaton vettek részt a pályaorientációs napon a Készenléti Rendőrség helyi központjában, amikor megtörtént a baj, értesült a Kisalföld.

Pályaorientációs napon vettek részt
Az elsős gyerekek - mintegy 80 kisdiák - azért keresték fel a rendőröket, hogy személyesen meghallgassák őket, mit mesélnek a munkájukról. Valószínűleg a könnygázpuskát és annak működését is megmutatták az iskolásoknak, csak arra nem figyeltek oda, hogy a szemléltetés után a veszélyes eszköz továbbra is elérhető közelségben maradt.

Nem figyeltek rájuk
A lap értesülései szerint a baleset akkor történt, amikor a bemutatónak már vége volt és a diákok többsége elhagyta a termet - ám nem mindenki. Néhány kisdiák hátramaradt, egyikük betöltött egy szabadon hagyott könnygázpatront a puskába, másikuk pedig kilőtte.

Négyen kerültek kórházba
El is találta vele egyik társukat, de szerencsére a kezén, amit össze kellett varrni. Másik három kisdiáknak pedig a könnygáz okozott rosszullétet. A gyerekeket a Petz Aladár Kórház sürgősségi osztályára vitték, de még aznap haza tudták őket engedni.

Dr. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség katonai ügyésze, helyettes szóvivője a Kisalföld megkeresésére ezt közölte:

"2018. április 21-én a Készenléti Rendőrség győri épületében tartott rendőrségi bemutatón történt baleset miatt – amelyben a rendelkezésre álló adatok szerint egy gyermek könnyebb sérülést szenvedett – a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást rendelt el hétfőn. (…) A nyomozás határideje 2018. június 21. Egyéb adatot a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg nem kívánunk közölni."

Forrás: Kisalföld
Fotó: 20.kerulet.ittlakunk.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.04.25