Forró olaj ömlött egy 8 hónapos kislányra, életveszélyes sérülései lettek! - Az apja csak egy pillanatra nem figyelt oda

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Forró olaj ömlött egy 8 hónapos kislányra, életveszélyes sérülései lettek! - Az apja csak egy pillanatra nem figyelt oda Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emeltek vádat egy 32 éves férfival szemben, akinek a figyelmetlensége miatt forró olaj folyt a 8 hónapos gyermekére. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 32 éves férfival szemben, akinek a figyelmetlensége miatt forró olaj folyt a 8 hónapos gyermekére - közölte az Ügyészség.

Húst sütött és nem figyelt eléggé
A férfi az élettársával és a közös gyermekükkel egy csolnoki házban lakott. Az apa 2017. október 9-én az elektromos serpenyőben húst sütött. Az akkor 8 hónapos kislánya a szobából kimászott hozzá a konyhába, majd felkapaszkodott az apja lábánál fogva. Mivel a férfi nem figyelt oda eléggé, a kisgyermek a vezetékénél fogva magára rántotta a forró olajjal teli serpenyőt.

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett a gyermek
A 8 hónapos gyermek a fején, hátán, karján és a lábán I-II-III. fokú, a testfelszín 21%-ára kiterjedő, életveszélyes forrázásos égési sérülései keletkeztek.

Még nem tudni, mennyire maradandó a sérülés
Abban a kérdésben, hogy súlyos egészségromlás, vagy maradandó fogyatékosság kialakul-e, a sérülés bekövetkeztét követő egy év elteltével, a sértett személyes vizsgálatát követően lehet majd állást foglalni.

A férfi büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.

Olvasd el ezt is!
Sebek ellátása babánál, kisgyermeknél - vágott sebek, szúrt sebek, állatharapás, égési sérülések »

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Maxpixel

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.02