Kábítószer okozta egy 5 hónapos csecsemő halálát! Kiderült, hogy a saját anyja drogozta be a kisbabát

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kábítószer okozta egy 5 hónapos csecsemő halálát! Kiderült, hogy a saját anyja drogozta be a kisbabát Feltehetően maga az anyja kábítószerezte be 5 hónapos kisbabáját, a csecsemő belehalt a drog okozta oxigénhiányba. A nőt emberölés bűntettével állítják bíróság elé. Kábítószer okozta egy csecsemő halálát, a bíróság - ügyészi indítványra - elrendelte az anya előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a nő ellen 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás.

5 hónapos csecsemőt drogozott be az anyja
A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított élettársával 2018 januárjában egy hotelben szállt meg, ahová magukkal vitték öt hónapos gyermeküket is. A nő, aki egyébként maga is kábítószer-fogyasztó, ismeretlen körülmények között olyan mennyiségű kábítószert juttatott a csecsemő szervezetébe, amely a gyermek halálát okozta.

Nem véletlenül jutott a kisbaba szervezetébe a drog
Az eddigi adatok szerint kizárt, hogy a kábítószer természetes úton került a csecsemő szervezetébe, halálát a drog kiváltotta oxigénhiány és légzési elégtelenség okozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a nő előzetes letartóztatását - tudatta a csoportvezető ügyész.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.07