Hatodik emeletről zuhant ki egy négyéves kislány, nem élte túl - Csak néhány percre hagyták magára a budapesti lakásban

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hatodik emeletről zuhant ki egy négyéves kislány, nem élte túl - Csak néhány percre hagyták magára a budapesti lakásban A négyéves kislány nagynénje felügyeletére volt bízva, aki unokahúgát és saját kisgyermekét csak rövid időre hagyta magukra a lakásban; ez idő alatt történt a tragédia. Nem élte túl a hat emeletnyi zuhanást az a négyéves kislány, akit nagynénje csupán 10 percre hagyott magára egy lakótelepi lakásban. A nő ellen most emberölés bűntette miatt emeltek vádat.

A négyéves kislány nagynénje felügyeletére volt bízva, aki unokahúgát és saját kisgyermekét csak rövid időre hagyta magukra a lakásban; ez idő alatt történt a tragédia.

Nővérével és annak gyermekével éltek együtt egy lakótelepi lakásban
A vád szerint avádlott egy  vietnámi állampolgárságú huszonkilenc éves nő, aki a nővérével, annak négyéves gyermekével, valamint saját két éves gyermekével élt együtt egy VIII. kerületi társasház hatodik emeleti lakásában.

A vádlott testvére 2017. augusztus hó 19-én, reggel hét óra körül, munkába indult, ezért gyermekét - mint ahogyan más hasonló esetekben is - a vádlott felügyeletére bízta, aki így a két gyermekkel egyedül maradt a lakásban.

Amíg a gyerekek alszanak, gyorsan be akart vásárolni
A vádlott rövid idő elteltével úgy döntött, hogy amíg a gyermekek alszanak, lemegy a közeli boltba élelmiszert vásárolni. Ez időre az akkor még alvó négy éves unokahúgát, és két éves gyermekét, felügyelet nélkül magukra hagyta a lakásban.

A kislány felébredt és kiment az erkélyre
A nő a boltban rövid időt, mintegy tíz percet töltött. Ez alatt az idő alatt azonban a négy éves kislány felébredt, a nappaliból nyíló erkélyajtóhoz ment, azt kinyitotta, majd felmászott az erkélyen elhelyezett elliptikus tréner gépre. A kislány ezután a gépről átkapaszkodott a mintegy 120 cm magas korlátra, majd azon átbillenve, a hatodik emeleti erkélyről a lakóház alatti betonra zuhant. A gyermek a helyszínen életét vesztette.

Emberölés a vád
A Fővárosi Főügyészség most döntött a vádemelés kérdésében; a nővel szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége, valamint - saját két éves gyermeke vonatkozásában - kiskorú veszélyeztetésének bűntette a vád. 

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.08