Az utolsó pillanatban ébredt fel a kómából ez a kisfiú! Szülei már a szervadományozási papírokat is aláírták

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Az utolsó pillanatban ébredt fel a kómából ez a kisfiú! Szülei már a szervadományozási papírokat is aláírták Csodával határos annak a kisfiúnak a története, ami az utóbbi napokban bejárta a világot - a 13 éves fiú koponyatörést követően olyan súlyosan megsérült, hogy az orvosok nem bíztak a felépülésében... Csodával határos annak a kisfiúnak a története, ami az utóbbi napokban bejárta a világot - a 13 éves fiú koponyatörést követően olyan súlyosan megsérült, hogy az orvosok nem bíztak a felépülésében...

Balesetben sérült meg a koponyája
A 13 éves Trenton McKinley hétszeres koponyatörést és súlyos agyi traumákat szenvedett el 2018 márciusában, amikor egy alabamai városban felugrott egy utánfutóra, amelyet egy munkagép vontatott, majd leesett, az utánfutó átfordult és fejbe vágta.


Trenton és a húga 2017-ben

Mint Jennifer Reindl, Trenton édesanyja elmondta: a fia a baleset óta több koponyaműtéten esett át, mindeközben veseproblémái léptek fel és szívrohama is volt.

Az orvosok szerint nem volt remény
Az édesanya a Facebook oldalán számolt be a Trentont érintő változásokról. Mint március 22-én írta, fián aznap két koponyaműtétet hajtottak végre - négyszer is újra kellett éleszteni, egy alkalommal 15 percig tartott, míg visszahozták az orvosok. Ezt követően úgy tűnt, nincs remény, nem mértek agytevékenységet és a szíve is csak azért kalapált, mert a műtét miatt miatt adrenalint kapott. Ekkor az orvosok azt mondták neki, ha legközelebb is megáll Trenton szíve, akkor el kell engednie...


Trenton márciusban

"Vagy választhatom azt, hogy aláírom a papírokat, így a szerveit eladományozhatom öt másik gyereknek. Azt mondták, addig folyamatosan adják neki az adrenalint, hogy őrizzék a szervek épségét. Én pedig aláírtam a papírokat... a fiam szemei feketén és szárazan ragyogtak, és tudtam, ha dönthetne, hogy más életeket mentsen meg, egy pillanatig sem hezitálna... Aztán másnap felhívtak a kórházból, hogy mégis törölték az utolsó agyhullám-vizsgálatot. Éppen amikor rákötötték a gépre, megmozdult a keze, aztán a lába... aztán ránéztek az arcára, és látták, hogy visszatért. A fiamnak eredetileg kék szeme volt, most viszont zöldre váltott, és kis aranyszín csillámok csillogtak benne. Azt mondják, ha Isten elé kerülsz, megváltozik a szemed színe is, és a fiam egy napig volt a mennyben. Ez egy igazi csoda... Azt mondják, soha senki nem tért még vissza, ha orvosilag halottnak nyilvánították... de Isten most megtette azt a fiamért, amit a saját fiáért is megtett, és én annyira hálás vagyok ezért...."


Már jobban van

Trenton egyébként elmondása szerint a balesetből csak annyira emlékszik, hogy a betonra esett és az utánfutó fejbe vágta. Még mindig vannak fájdalmai és rohamai is, szüksége lesz egy koponyaműtétre, de beszél, jár, még olvas és "matekozik is", áll a beszámolókban.

Forrás: MTI, Facebook/Jennifer Nicole Reindl
Fotók: Facebook/Jennifer Nicole Reindl

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.10