Mutasd meg, milyen jó az apukáddal lenni! - Szuperapa fotópályázat 7-18 éves gyerekeknek, apák napja alkalmából

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Mutasd meg, milyen jó az apukáddal lenni! - Szuperapa fotópályázat 7-18 éves gyerekeknek, apák napja alkalmából Apák napja alkalmából fotópályázatot hirdet az UNICEF Magyarország 7-18 éves gyermekek számára, Szuperapa címmel. Mutasd meg, hogy milyen jó az apukáddal lenni! Mutasd meg, milyen neked a Szuperapa! - olvasható a fotópályázat felhívásában. Apák napja alkalmából fotópályázatot hirdet az UNICEF Magyarország 7-18 éves gyermekek számára, Szuperapa címmel - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.
 
"Mutasd meg, hogy milyen jó az apukáddal lenni! Hogy dob fel a levegőbe, hogy olvas neked esti mesét, hogy kísér el az iskolába, vagy akár fonja be a hajadat... Hogy barangoltok együtt az erdőben szarvasbogár-vadászaton vagy hogy játsszátok le az évszázad sportmeccsét. Mutasd meg, milyen neked a Szuperapa!" - olvasható a fotópályázat felhívásában.
 

Szuperapa címmel fotópályázatot hirdet az UNICEF Magyarország

 
A kiírás szerint a pályázatra nevezett fotók bármilyen fényképészeti technikával és eszközzel készülhetnek. A pályaműveket a pályázók postai (UNICEF Magyarország, 1077 Budapest, Wesselényi u. 16.) vagy elektronikus úton (foto@unicef.hu) is benyújthatják.

Három korcsoportban bírálják el a Szuperapa fotópályázat pályaműveit
A beérkezett munkákat három korcsoportban (7-10 éves, 11-14 éves és 15-18 éves) értékeli a szakmai zsűri, amelynek elnöke Korniss Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas magyar fotográfus.

A fotópályázatra küldött képek beérkezési határideje
A pályaművek beérkezési határideje június 4. éjfél. A pályázatról további információt az UNICEF Magyarország honlapján találhatnak az érdeklődők.



Az apák napja 2018 - Június 17.
A közlemény szerint az UNICEF idén világszerte kiemelt figyelmet fordít arra, hogy felhívja a figyelmet az apák gyermekük fejlődésében játszott szerepének fontosságára. Ehhez csatlakozik pályázatával az UNICEF Magyarország is, amely idén először ünnepli a családokkal június 17-én az apák napját.

Nézd meg ezt is!
17 gyönyörű fotó az apai szeretetről »


"Azokat a szülőket köszöntjük ezen a napon, akik a gyermek egészséges testi-lelki fejlődése szempontjából ugyanúgy elengedhetetlenül szükségesek, mint az anyukák" - olvasható az UNICEF Magyarország közleményében.



Az apa szerepe a gyermek életében
Mint írják, az apa szerepe az elmúlt évtizedekben nagyon sokat változott: "mára nem csupán egy minta, egy távoli alak, amelyet követni kell, hanem egy társ, aki segít megismerni, megérteni a világot, mutatja az utat, aktívan részt vesz a család hétköznapjaiban és már a születés pillanatától támogatja a gyermekek testi-lelki és szellemi fejlődését".

A pályázatról további információt az UNICEF Magyarország honlapján » találhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay, Freepik

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.11