Figyelem, termékvisszahívás! Ha ilyen tejet vettél, nehogy megidd - lehet, hogy mérgezett! A Nébih figyelmeztetése

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás! Ha ilyen tejet vettél, nehogy megidd - lehet, hogy mérgezett! A Nébih figyelmeztetése A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét. Az Auchant zsarolja egy ismeretlen, és azt állítja, megmérgezi a tejeket, ha nem kap pénzt. Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki; egyben a hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét.

A Nébih az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében ismerteti: az ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett.

Konkrét céget nem említettek
Az érintett üzletláncok, a Nébih és a nyomozóhatóság között folyamatos a kapcsolattartás a probléma kezelése érdekében - jelezte a hivatal, konkrét cég említése nélkül. Hozzátette: a szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból.

Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a Nébih addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti.

Szándékosan szennyezik a tejtermékeket
Felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

Zsaroló levelet kaptak
A Blikk megtudta, hogy az Auchanról van szó - információik szerint egy ismeretlen zsaroló küldött fenyegető levelet az Auchannak, hogy ha nem fizetik ki a levelében kért összeget, akkor megmérgezi az üzletekben árult dobozos tejet. A lap az ORFK sajtóosztályánál is érdeklődött, és ők elmondták, a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Bár nem tudható, hogy valós fenyegetésről vagy csupán egy őrült fantáziájáról van szó, az Auchan a weboldalán visszahívta az összes olyan tejterméket, melyet a zsaroló említett. Ugyanakkor az áruházlánc kommunikációs munkatársa nem árult el többet az ügyről - további kérdésekre a folyamatban lévő nyomozás miatt nem válaszolhat.

Az Auchan termékvisszahívása
Az Auchan arra kéri a vásárlóit, hogy ha 2018. május 11-én és 2018. május 12-én az alábbi tejek közül vásároltak, azokat vigyék vissza bármely áruház vevőszolgálatára, és az árát blokk nélkül is megtérítik.

A visszahívásban érintett áruházak és a termékek jellemzői:

Auchan Budakalász:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L
RISKA UHT TEJ 1,5% 180 ML
RISKA UHT TEJ 1L 3,5%
RISKA UHT TEJ 1L 0,1%

Auchan Dunakeszi:
MIZO UHT TEJ 1L 2,8%
MIZO BOCI UHT TEJ 2.8% 200ML TBA
MIZO UHT TEJ 3,5% 1L (EDGE)
MIZO UHT TEJ 1L 1,5%
TT UHT TEJ 2.8% 1L
TT UHT TEJ 1L 1,5%

Auchan Fót:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Auchan Szigetszentmiklós:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Auchan Csömör:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Auchan Savoya Park:
MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

FRISSÍTÉS!
2018. május 14-én a Spar és az Interspar is közleményben hívta fel vásárlói figyelmét az esetleges tejszennyezésre, közleményük:

Tisztelt Vásárlóink!
A SPAR Magyarország birtokába olyan információ került, amely egyes forgalmazott tejtermékek szándékos megszennyezéséről szól, három magyarországi SPAR és INTERSPAR áruházban. A SPAR Magyarország a levél kézhezvételét követően haladéktalanul egyeztetett a Nemzeti Nyomozó Irodával és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal.

Az egyeztetés alapján a SPAR a kérdéses termékeket azonnal zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte, valamint döntött ezen termékek visszahívásáról is, melyről az érintett áruházak vásárlóközönségét már tájékoztatta. A kérdéses termékek árát pedig, amennyiben 2018. május 11-én, vagy május 12-én vásárolták az érintett üzletekben, blokk nélkül is visszafizetik. A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel több információt nem áll módunkban kiadni.

A visszavonásban érintett termékek:
MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L
MAGYAR UHT TEJ 2,8% 1L
MAGYAR ESL DOBOZOS TEJ 1,5% 1L
MAGYAR ESL DOBOZOS TEJ 2,8% 1L
FARMER UHT TEJ 1,5%
MEGGLE KÁVÉTEJSZÍN 10X10G
MEGGLE KÁVÉTEJSZÍN 500ML

A visszavonásban érintett áruházak:
INTERSPAR hipermarket - Diósd, Balatoni út 2.
INTERSPAR hipermarket - Szentendre, Dobogókői utca 4.
SPAR szupermarket - Érd, Diósdi út 46.

Forrás: MTI, Blikk, Auchan, Spar Magyarország

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.14