3 éves kislányát akarta megöletni egy tatai nő az apjával! A férfit le is itatta, hogy a gyilkosságra könnyebben rávegye

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


3 éves kislányát akarta megöletni egy tatai nő az apjával! A férfit le is itatta, hogy a gyilkosságra könnyebben rávegye Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emeltek azzal az asszonnyal szemben, aki arra akarta rávenni az apját, hogy ölje meg a saját kislányát. Életfogytiglant is kaphat. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség felbujtóként, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal az asszonnyal szemben, aki arra akarta rávenni az apját, hogy ölje meg a saját kislányát. A főügyészség a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja.

Két lánya van az asszonynak, az egyiket meg akarta öletni
A vád szerint a nőnek két kislánya van, a nagyobbik öt, a kisebbik három éves. Az asszony édesapja az egyik rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de a beszámítási képessége nem kizárt. Az édesanya elhatározta, hogy ráveszi az apját - azaz a gyerekek nagyapját - a kisebbik lányának megölésére, ezért a férfit telefonon egy kitalált ürüggyel találkozóra hívta.

Leitatta az apját, hogy könnyebben rávegye a gyilkosságra
A vád szerint a nő és az apja 2017. augusztus 13-án, Tatán találkoztak, ahová az anya babakocsival magával vitte a kisebbik gyermekét, majd sétálni indultak. Útközben egy boltnál az asszony sört, konyakot és bort vásárolt abból a célból, hogy leitatja az apját. A férfi egy óra alatt megitta az összes italt, melynek hatására lerészegedett Ezt kihasználva az asszony felszólította, hogy fojtsa meg a kislányt, azt állítva, hogy a gyermek nem is az ő lánya.

A férfi önként abbahagyta a fojtogatást
Ekkor mindketten egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony figyelte, jön-e valaki, közben a férfi a kislány nyakát kis erővel rövid ideig szorította. Ám amikor látta, hogy a kisgyermek arca kékülni kezd, önként abbahagyta a fojtogatást. Mikor az asszony látta, hogy az apja végül nem tett eleget a kérésének, a férfit hazaküldte, majd hívta a mentőket.

A kislány életben maradt
A kislány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban akár meg is halhatott volna, ha a nyakát hosszabb ideig szorítják, mivel az agya nem kapott volna elég vért.

Most emeltek vádat
A nő ellen felbujtóként, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt most vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. Az apát védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolják.
Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.

Az anya cselekménye tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, míg a férfi három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó:

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.14