Kiderült: egy 17 éves gimnazista hitte a szülési fájdalmakra, hogy vesegörcse van - Nem is tudta, hogy terhes

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kiderült: egy 17 éves gimnazista hitte a szülési fájdalmakra, hogy vesegörcse van - Nem is tudta, hogy terhes Mint néhány napja megírtuk az Országos Mentőszolgálat posztja nyomán, egy hasfájásos fiatal nőhöz riasztották őket Baranyában, de szülés lett a vége. Most kiderült, egy harmadikos gimnazistáról van szó. Mint néhány napja megírtuk az Országos Mentőszolgálat posztja nyomán, egy hasfájásos fiatal nőhöz riasztották őket Baranyában.

Majd a helyszínen derült ki számukra - és a beteg számára is -, hogy egészen más oka van a hasfájásnak: a lány ugyanis babát várt. Végül a pici meg is született a mentők segítségével, végül mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az Országos Mentőszolgálat így írt a furcsa esetről »
(Korábbi cikkünk megírásakor még nem lehetett tudni, hogy hány hónapra született a kisbaba - A szerk.)

Harmadikos gimnazistáról van szó
A Bors utánajárt a történetnek, így megtudták, hogy a lány, Detti egy gimnázium harmadikos tanulója, és mint a nővére elmesélte, valóban nem tudott arról, hogy várandós lenne. Hogy a háziorvosnak sem tűnt fel a lány terhessége, arról maga az orvos beszélt a lapnak.

Mint elmondta, a lány nem a szülés előtti napon, hanem még április közepén járt nála torokfájással - akkor el is küldte laborba, de azt követően már nem találkoztak. A szülés napján a lány az ügyeletet hívta, és egy orvosnő ki is ment hozzá hajnalban.

Nem a veséje fájt, hanem szülési fájdalmai voltak
- A lány vesetájéki fájdalomról panaszkodott, ezért az orvos javasolta, hogy menjenek be Pécsre a klinika sürgősségi osztályára ultrahangos vizsgálatra. A nagymama vállalta, hogy beviszi, de mégsem indultak útnak, ezért pár órával később már szült is - mesélte a lapnak a háziorvos, hozzátéve, hogy a jóslófájásokat gondolta a lány vesefájdalomnak.

A klinika információi szerint a kisbaba a szokásosnál korábban, a 27-28. hétre született 2050 grammal. A lap úgy tudja, Detti folytatni akarja a tanulást, a picit a családdal közösen nevelik majd fel.

Forrás: Bors
Fotó: Pixabay (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.17