Holtan találtak egy 8 éves kislányt Veszprém megyében! Most kiderült, egy 16 éves fiú ölte meg "hirtelen kialakult érzelmi döntésből"

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Holtan találtak egy 8 éves kislányt Veszprém megyében! Most kiderült, egy 16 éves fiú ölte meg Holtan találtak egy 8 éves kislányt Veszprém megyében, de már elfogták a tettest, aki egy 16 éves fiú, és maga tett vallomást a rendőrségen. Emberölés vádjával állítják bíróság elé. Beismerő vallomást tett a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását - jelentette be a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján.

Pénteken jelentették a kislány eltűnését
Tarcsa Csaba elmondta: a nyolcéves sólyi kislány eltűnését édesapja péntek este jelentette a rendőrségen. Péntek este az akkor még eltűntként nyilvántartott kislány felkutatására nagy erőket mozgósítottak. A megyei rendőrök a készenléti rendőrség tagjaival, valamint a társszervek munkatársaival és civilekkel megerősítve, nyomkövető kutyákkal és helikopterrel több mint százan keresték a gyereket.

Sajnos azonban csak a holttestét találták meg szombat hajnalban, a szomszédos Királyszentistván közelében. A sólyi kislány holttestét a szülők hétfőn egyértelműen azonosították - tette hozzá.

Már másnap őrizetbe vették a 16 éves gyanúsítottat
Azt is elmondta, a rendőrség már szombaton őrizetbe vette a gyilkossággal gyanúsított 16 éves hajmáskéri F. F.-et, aki a kihallgatása során ténybeli beismerő vallomást tett; előzetes letartóztatását hétfőn elrendelte a Veszprémi Törvényszék.

Emberölés miatt indult ellene eljárás
A gyanúsított ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás.

A főkapitány sajtóinformációkat cáfolva azt is kiemelte, nem sorozatjellegű elkövetésről van szó, nem tűnt el más gyerek a környékről, és több holttestet sem találtak.

"Hirtelen kialakult érzelmi döntés" vezetett a tragédiához
Arra a kérdésre válaszolva, mi lehetett az elkövető motivációja, Tarcsa Csaba azt mondta, "hirtelen kialakult érzelmi döntés" vezethetett a bűncselekményhez.

Arról is beszélt: a rendőrség nem keres más gyanúsítottat az ügyben. Minden adat amellett szól, hogy a gyilkosságot az előzetes letartóztatásba helyezett hajmáskéri fiatal követte el - közölte.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott több információt a gyilkosság körülményeiről.

Forrás: MTI
Fotó: Pxhere

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.22