Súlyosan elhanyagolta fiát egy anya, azzal sem törődött, hogy kezelésre lenne szüksége - Gyilkosság lett a vége

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Súlyosan elhanyagolta fiát egy anya, azzal sem törődött, hogy kezelésre lenne szüksége - Gyilkosság lett a vége Évekig borzalmasan elhanyagolta az asszony a fiát: koszos ruhákban járatta, kisebbik gyermeke nevelését is rá bízta és nem váltotta ki a gyógyszereit, holott kezelésre lett volna szüksége. A fiú hajléktalanokon töltötte ki a dühét. Kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy asszony ellen.

A nő 16 éves fia halálra vert két hajléktalant
Az MTI információi szerint a vádlott annak a 16 éves M. Apollónak az anyja, aki tavaly áprilisban egy éjszaka olyan súlyosan bántalmazott Tatabányán két hajléktalant, hogy mindketten a helyszínen meghaltak.

Nem volt jó anya, nem kezeltette a fiát
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint az asszony évekig megszegte szülői kötelezettségét, így a gyermekei érzelmileg súlyosan sérültek. A nagyobbiknak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték és gyógyszer szedését javasolták. Az anya azonban az orvosságokat nem váltotta ki, gyermekét a vizsgálatokra nem vitte vissza.

Ugyanabban a ruhában járt a gyerek, maga mosott és ellátta a kistestvérét
Az asszony az iskolás nagyobb fiára bízta a kisebbet. Az idősebb fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, a gyereknek csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, a ruhákat maga mosta. A fiú műanyag szatyorban hordta iskolai felszereléseit, a nő szülői értekezletre, fogadóórára sem járt - közölte a főügyészség.

Hajléktalanokon töltötte ki a dühét
A vád szerint a 16 éves M. Apolló 2017 áprilisában a Tatabánya központjában lévő buszmegállóban felébresztett egy hajléktalant, akivel korábban összeszólalkozott. Megrugdosta és megtaposta a földre zuhanó férfit, aki emiatt a helyszínen meghalt.

A fiú ezután a lépcsőházukban üldögélt, mert nem akarta felébreszteni az anyját. Egy idő után járkálni kezdett a környéken, felkeltett egy másik hajléktalant, ütlegelte, rugdosta, később a magatehetetlen ember cipőjét a saját lábára húzta. A férfi a helyszínen nagy szenvedések után meghalt.

Elismerte a gyilkosságot, majd később visszavonta
M. Apolló beismerte a bűncselekmények elkövetését. Az ügy tárgyalásán elhangzott, hogy fiúnak rossz kapcsolata volt az anyjával, és nem sokkal a gyilkosságok előtt maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba. A fiú azonban a tervezett ítélethirdetés előtti tárgyalási napon, múlt csütörtökön visszavonta vallomását, és azt állította, hogy a gyilkosságokat fenyegetés hatására követte el, illetve az egyik bűncselekmény elkövetésében társa is volt. A bíróság ezért elhalasztotta a döntést a fiú ügyében.

Az asszony ellen viszont kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ha egy gyermeket elhanyagolnak - mit tudsz tenni?
Mi a teendő, ha egy kisgyermeket testileg vagy érzelmileg bántanak? Hova fordulhatsz, ha azt tapasztalod, hogy egy környezetedben élő gyermek valamelyik szülője vagy más felnőtt miatt erkölcsileg vagy értelmileg veszélybe került? Hogyan cselekszik ilyenkor a gyámhatóság, mi a hivatalos eljárás? Dr. Illés Fanni családjogi szakértőt kérdeztük.
Ha egy gyermeket bántalmaznak, elhanyagolnak, szexuálisan zaklatnak - Mit tehet egy kívülálló? »

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.25