Játékpisztolynak hitte a férfi a valódi fegyvert! Véletlenül lelőtte vele 8 éves kislányát, aki belehalt a sérülésbe

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Játékpisztolynak hitte a férfi a valódi fegyvert! Véletlenül lelőtte vele 8 éves kislányát, aki belehalt a sérülésbe Egy ártatlan játéknak is tragédia lehet a vége, ha az ember nem figyel az alapvető dolgokra - például, hogy egy pisztolyról mindig azt kell feltételezni, hogy igazi és hogy töltve van, még akkor is, ha játékpisztolynak néz ki... Egy ártatlan játéknak is tragédia lehet a vége, ha az ember nem figyel az alapvető dolgokra - például, hogy egy pisztolyról mindig azt kell feltételezni, hogy igazi és hogy töltve van, még akkor is, ha játékpisztolynak néz ki...

Gondatlan emberölés vétsége miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 50 éves férfival szemben. Mint kiderült, a férfi családjának szomszédságában egy idős nő élt, aki elköltözésekor több bevásárlószatyornyi ingóságot hagyott náluk megőrzésre.

Játékpisztolynak hitte
A férfi 2017 júniusában átnézte a táskákat és abban talált egy kisméretű, általa játékpisztolynak nézett tárgyat. Miközben forgatta, játékból elsütötte. Sajnos a fegyverből kilőtt lövedék eltalálta a közvetlenül mellette játszó nyolc éves kislányát. A férfi - látva a vérző sérülést - azonnal a kislány segítségére sietett, és a mentőket is azonnal értesítették.

Meghalt a kislány
A gyors orvosi segítség ellenére azonban a kislány, a súlyos fejsérülés miatt a kórházba szállítás közben meghalt.

Az ügyben kirendelt szakértő megállapította, hogy az elkövetési eszköz egy 22-es kaliberű ötlövetű forgópisztoly, mely lőfegyvernek minősül, emberélet kioltására alkalmas.

Most emeltek ellene vádat
A férfi ellen gondatlan emberölés vétsége miatt emeltek most vádat, az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.28