Alaposan nézz körül a gyermeked ágyában, mielőtt lerakod aludni! Ijesztő tapasztalatáról számolt be egy anyuka

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Alaposan nézz körül a gyermeked ágyában, mielőtt lerakod aludni! Ijesztő tapasztalatáról számolt be egy anyuka Jócskán éjfél után volt, amikor bementem Fannihoz. A hátán feküdt és békésen aludt. Szokás szerint lerúgta magáról a takarót, ezért odahajoltam, hogy betakargassam. Ekkor vettem észre, hogy valami van a szájában... Mindig nézz körül a gyermeked ágyában, mielőtt lefekteted aludni, nehogy hasonló előfordulhasson veled is, mint amit blogger szerzőnk megírt. Kerékgyártó Andrea írása.

"Már több, mint két éve történt az eset, mégis összeszorul a gyomrom, ha csak rá gondolok.

Jócskán éjfél után volt, amikor bementem Fannihoz. A hátán feküdt és békésen aludt. Szokás szerint lerúgta magáról a takarót, ezért odahajoltam, hogy betakargassam. Ekkor vettem észre, hogy valami van a szájában.

Valami volt a kislányom szájában
Azonnal cselekedtem. Amikor a beszűrődő fényhez tartottam a tenyeremben tartott tárgyat, döbbentem láttam, hogy egy Disney tojásból származó parányi Elsa figurát szedtem ki Fanni szájából. Pont akkorát, amitől megfulladhatott volna.



Szó szerint rosszul lettem. Kezem-lábam remegni kezdett és rám tört a hányinger. A gondolat, hogy egy hajszálon múlt az élete sokkoló volt.

Nem tudom, hogy került oda
Azóta sem tudom, hogy került a figura Fanni szájába. Minden este egyeztetünk, mivel szeretne aludni, pici dolgokat - pont a fulladásveszély miatt - nem vihet az ágyba.

Azt sem tudom, mi vezérelt akkor a szobába. Az anyai megérzés vagy a gondviselés? Fanni csendben, nyugodtan aludt, semmi kézzelfogható okom nem volt, hogy benézzek hozzá.

Még alaposabban átkutatom az ágyát azóta
Az eset óta még nagyobb körültekintéssel nézem át lefekvéskor az ágyat. Figyelek, hogy még véletlenül se legyen semmi, ami fulladást okozhat.

Tegyétek Ti is ugyanezt! Egy kispárnáról leszakadó gomb, a kedvenc plüss meglazult szeme vagy orra akár tragédiához is vezethet."

Olvasd el ezt is!
Mit tegyünk, ha a baba, kisgyermek lenyel egy tárgyat vagy félrenyel? Gyermeksebész válaszol »

Szerző: Kerékgyártó Andrea, a Lányomnak az életről blog írója
Fotó: Pixabay (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.05.29