Megölte a kis újszülöttet az anya, mert el akarta titkolni, hogy babát várt! - Most bíróság előtt kell felelnie tettéért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Megölte a kis újszülöttet az anya, mert el akarta titkolni, hogy babát várt! - Most bíróság előtt kell felelnie tettéért Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a B.A.Z. Megyei Főügyészség egy 42 éves nővel szemben, mert újszülött babáját az emésztőgödörben hagyta megfulladni. Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a B.A.Z. Megyei Főügyészség egy  42 éves nővel szemben, közölte az Ügyészség.

Azt mondta, rákos, nem pedig terhes
A vádlott nő házasságban él, melyből 6 gyermeke született, őket férjével együtt nevelték. 2016-ban ismét teherbe esett, de terhességét családja és környezete előtt titkolta, testalkatának megváltozását daganatos betegségre fogta, orvoshoz családja kérésére sem ment.

Az árnyékszékben szülte meg a gyereket és ott is hagyta a babát
2017 májusában erős hasi görcsökre panaszkodott, ezért férje és lánya a kerti árnyékszékhez kísérték. Ide bemenve, az ajtót magára zárva szülte meg a közel három kg súlyú, életképes fiú gyermeket. A csecsemőt nem látta el, hanem holtan, vagy a haldoklás szakaszában az árnyékszékbe dobta.

A pici nem élte túl
Mivel erősen vérzett, ezért mentővel kórházba szállították, ahol megállapították, hogy nem sokkal korábban szült. A  kórház értesítette a rendőrséget. A megindult eljárás során a halott csecsemőt megtalálták az emésztőgödörben.

Fegyházbüntetést kérnek rá
Most tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat ellene. A B.A.Z. Megyei Főügyészség a szabadlábon lévő nővel szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.06.11