Termékvisszahívás - Baktériummal fertőzött ásványvizet találtak az egyik népszerű áruházláncban!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Termékvisszahívás - Baktériummal fertőzött ásványvizet találtak az egyik népszerű áruházláncban! Az egyik népszerű áruházlánc, a Lidl termékvisszahívást tett közzé a honlapján 2018.06.07-én, azonnali hatállyal visszahívták egyik népszerű terméküket baktériumfertőzés miatt. Az egyik népszerű áruházlánc, a Lidl termékvisszahívást tett közzé a honlapján 2018.06.07-én, azonnali hatállyal visszahívták egyik népszerű terméküket baktériumfertőzés miatt.

Az áruházlánc kéri, hogy ne fogyasszák el a terméket és vigyék vissza az üzletekbe a kérdéses ásványvizet - a vételárat akár nyugta nélkül is visszatérítik.

A  Lidl áruházlánc hivatalos közleménye

Tisztelt Vásárlóink!

A visszahívás oka, hogy a fenti terméktételben minőségellenőrzési vizsgálataink során Pseudomonas jelenlétet mutattunk ki. Kérjük vásárlóinkat, amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletünkbe visszavinni.

A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – természetesen megtérítjük.

A termékvisszahívás kizárólag a 27.03.2019-es minőségmegőrzési idejű, Lupilu Szénsavmentes, természetes ásványvíz, 1l termékünket érinti, a termék más minőségmegőrzési idejű tételeire a visszahívás nem vonatkozik.

A Lidl Magyarország Bt. a termék gyártója nevében elnézést kér az okozott kellemetlenségért.


Miért veszélyesek a pseudomonas baktériumok?
A Pseudomonas baktériumoknak számos fajtája megél bolygónkon, nagyon gyakori baktérium, megtalálható a földben, a vízben, és bőrfelületeken is. Képes megfertőzni a sérült szöveteket, a legyengült immunrendszert. Gyulladást, kiütést, égési sebeket és vérmérgezést okozhat, a fülben a húgyutakban, sőt, akár súlyos tüdőgyulladást is eredményezhet. A fertőzés kezelése antibiotikummal történik.

Forrás: Lidl, index.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.06.11