Nagy a gond: további 5 üdítőt hív vissza a Nébih! - Ezeket az italokat nem ajánlja fogyasztásra a hatóság

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nagy a gond: további 5 üdítőt hív vissza a Nébih! - Ezeket az italokat nem ajánlja fogyasztásra a hatóság Újabb ízesített ásványvizeket vonnak ki a forgalomból, a Nébih 2018. június 26-án frissítette korábbi közleményét. Melyik italokat nem ajánlják fogyasztásra? Újabb ízesített ásványvizeket vonnak ki a forgalomból, a Nébih 2018. június 26-án frissítette korábbi közleményét. Melyik italokat nem ajánlják fogyasztásra?

Mint korábban mi is közzétettük, a fogyasztók a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott 1,5 literes Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban jeleztek érzékszervi problémát: a palackban fehér, lebegő szennyeződést tapasztaltak, illetve vegyszeres szagot éreztek. Mivel a lakosság által elmondottakat a Nébih laboratóriumi vizsgálatai is alátámasztották, ezért a kérdéses italt kivonták a forgalomból. Erről bővebben itt olvashatsz »



Most azonban kiderült, nem csak a 1,5 literes Jana eper és guava ízű üdítőitallal van gond - a Fonyódi Ásványvíz Kft. arról tájékoztatta a Nébihet és kereskedelmi partnereit 2018. június 26-án, hogy további öt, az alább felsorolt azonosító adatokkal rendelkező üdítőitalt is kivont a forgalomból:

Ezekkel az italokkal is gond van:
JANA kék áfonya és vörös áfonya ízű, energiaszegény szénsavmentes üdítőital 1,5 PET minőségmegőrzési idő: 24.02.2019 L1
JANA szőlő és mirabella ízű, energiaszegény szénsavmentes üdítőital 1,5 PET minőségmegőrzési idő: 26.02.2019 L1, és 27.02.2019 L1
JANA alma és licsi ízű, energiaszegény szénsavmentes üdítőital 1,5 PET minőségmegőrzési idő: 26.02.2019 L1
JANA citrom és limetta ízű, energiaszegény szénsavmentes üdítőital 1,5 PET  minőségmegőrzési idő: 16.02.2019 L1
JANA ICE TEA  erdei gyümölcs-áfonya ízű és vegyes gyümölcs ízesítésű, szénsavmentes üdítőital 1,5 PET minőségmegőrzési idő: 30.11.2018 L1
A forgalmazó tájékoztatása szerint ezek a tételek ugyanabban a gyártási ciklusban készültek, mint a korábban forgalomból kivont eper-guava ízű üdítőital.

A hatósági eljárás folyamatban van. A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy amennyiben vásároltak a termékek bármelyikéből, és a palackban fehér, lebegő szennyeződést tapasztalnak, illetve vegyszeres szagot éreznek, ne fogyasszák azt el!

A Nébih továbbá kéri, hogy ha egy megvásárolt élelmiszerrel kapcsolatosan bárki kifogást tapasztal, akkor - a szükséges adatok megadásával - a jövőben is értesítse a hivatalt az ingyenesen hívható ZöldSzámon (06/80/244-263) vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás segítségével!

Forrás: Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.06.27