Ez a kisfiú 8 évesen, most júniusban érettségizett és ősztől egyetemre megy! - Ezt mesélték róla a szülei egy friss interjúban

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ez a kisfiú 8 évesen, most júniusban érettségizett és ősztől egyetemre megy! - Ezt mesélték róla a szülei egy friss interjúban Ennek a kisfiúnak nincs gondja a tanulással, sőt, valószínűleg a legtöbb szülő elvárásait is túlszárnyalja. A kis Laurent Simons ugyanis nyolcévesen már az egyetemre megy! Ennek a kisfiúnak nincs gondja a tanulással, sőt, valószínűleg a legtöbb szülő elvárásait is túlszárnyalja.

8 évesen egyetemre
Laurent Simons ugyanis még csak 8 éves, de máris elvégezte a középiskolát, és éppen az egyetemre készül! A kisfiút - akinek édesapja belga, anyukája pedig holland - 6,5 évesen íratták be a középiskolába, és 6 év tananyagát mindössze másfél év alatt teljesítette. Most júniusban érettségizett, és 18 éves osztálytársai mellett ő is átvehette az érettségi bizonyítványát.



Kedvenc tárgya a matek
Laurent 145-ös IQ-val rendelkezik, és mint a belga RTBF rádiónak elmesélte, a kedvenc tantárgya a matematika, mert "annyira sokoldalú tudomány, van benne statisztika, geometria, algebra".

A kisfiú most a megérdemelt nyári szünetét tölti, és szeptemberben kezdi el az egyetemet. Egyelőre belga vagy holland egyetemben gondolkodnak, bár az Oxford és a Harvard is számításba jött, de mivel Laurent még kicsi az utazáshoz, így a szülei ezeket elvetették.



Édesapja a rádióinterjúban azt is elmondta, Laurenten már pici korában is látni lehetett, hogy más, mint a többi gyerek - nem igazán találta a hangot a kortársaival, és a játékok sem kötötték le. Imád szakkönyveket olvasni, az egyetlen, ami ebből a sorból kilóg, az Donald kacsa, akinek történeteit szívesen lapozgatja.



Még nem tudja, mi lesz belőle, ha felnő
És hogy mi lesz belőle, ha felnő? A kis zseni egyelőre még nem tudja biztosan, talán kardiológus vagy űrhajós, bár e pillanatban a számítástechnika köti le legjobban.



- Azt mondják, a fiam lehet az új Einstein vagy Newton. De ha ő egy nap úgy dönt, hogy asztalosként keresi a kenyerét, az sem gond részünkről, ha úgy érzi, hogy ez az, ami boldoggá teszi - nyilatkozta a büszke apuka.

Olvasd el ezt is!
Így nevelj okos, érdeklődő gyereket! - 10 szuper módszer, hogy fenntartsd gyermeked kíváncsiságát már a kezdetektől »

Forrás: bbc.co.uk, ad.nl
Fotó: kokolife.ng, ad.nl/Dingeda Mol

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.07.02