Brutálisan verte kisfiát az esztergomi apa már csecsemőkorától, mert „a gyereket verve jó nevelni” - Most állították bíróság elé

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Brutálisan verte kisfiát az esztergomi apa már csecsemőkorától, mert „a gyereket verve jó nevelni” - Most állították bíróság elé Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette, és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rendszeresen verte a kisfiát, míg a nevelt gyermekét megfenyegette. Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette, és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rendszeresen verte a kisfiát, míg a nevelt gyermekét megfenyegette.

A vádlott és a nő élettársi kapcsolatban éltek Esztergomban. 2012-ben született meg közös gyermekük, akit a nő előző kapcsolatából származó három másik gyermekkel együtt neveltek.

"A gyereket verve jó nevelni"
Az apának már a kisgyermek megszületésekor sem volt türelme a kisfiú neveléséhez, zavarta a csecsemő sírása, ami miatt néhány hónapos korától kezdve rendszeres testi fenyítést alkalmazott, mivel elvei szerint „a gyereket verve jó nevelni”.

Az apa a kisbabát rendszeresen megrázta, a pelenkán keresztül a fenekét ütötte, álló helyzetből az ágyra dobta. Amikor a gyermek járni kezdett, a vádlott rendszeresen a nyakára csapott. A férfi egyszer olyan erővel ütötte meg a sértett arcát, hogy a gyermek szája vérzett. Az apa az óvónőknek is kifejtette, hogy ha nem bírnak a gyermekkel, nyugodtan verjék meg, mert a kisfiú csak hisztizik.

Az anya többször elhagyta a párját
Amikor esténként a férfi hazaért, a sértett általában elbújt, mivel annyira félt az apjától. Az édesanya mindig a gyermek védelmére kelt, és többször elhagyta a párját a kisfiúval szemben tanúsított magatartása miatt.

Az apa a szülői kötelességét súlyosan megszegte, amikor a kisgyermeket rendszeresen bántalmazta, aminek következtében a gyermek pszichésen és érzelmileg súlyosan sérült.

A nevelt gyermekeivel sem jött ki
A férfi és a legidősebb nevelt gyermeke között az évek során feszült viszony alakult ki. A fiú 2018. január 17. napján, a lakás konyhájában szóváltásba keveredett a férfival, aki  ekkor megfenyegette, majd a nadrágja zsebéből elővett egy kést, amit a nevelt fia felé tartott. A férfi pár nappal később megismételte a korábbi fenyegetését, mivel a nevelt fia megakadályozta abban, hogy a kisfiút fenyítési célzattal a tusolóban vízzel lelocsolja.

Akár 7 év börtönt is kaphat
A vádlottal szemben a halmazati szabályokra tekintettel egy évtől hét évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható.  Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Olvasd el ezt is!
Szabad-e néha odacsapni a gyereknek, ha nem fogad szót vagy veszélyes dolgot csinál? Pszichológus válaszol »

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.07.02