Egyetlen csodálatos rajz a thai gyerekek mentéséről! Mindenki rajta van, aki segít - Sőt, még annál is több!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Egyetlen csodálatos rajz a thai gyerekek mentéséről! Mindenki rajta van, aki segít - Sőt, még annál is több! Csodálatos rajz készült a thai gyerekek mentéséről - a képen mindenki rajta van, aki csak részt vesz és segít a mentésben, sőt, még annál is több! Csodálatos rajz készült a thai gyerekek mentéséről - a képen mindenki rajta van, aki csak részt vesz és segít a mentésben, sőt, még annál is több!

Minden állat szimbólum is egyben
A rajz készítője egy népszerű thaiföldi művész, Sisidea, aki a mentés minden egyes résztvevőjét és szereplőjét állatokkal ábrázolta.

Csodálatos rajz készült a thai gyerekek mentéséről -

- A 12 kicsi és egy nagyobb vaddisznó maguk a barlangban rekedt focisták az edzőjükkel - csapatukat ugyanis vaddisznókról nevezték el

- A fehér elefánt a mentés vezetője, Narongszak Oszatanakorn - az elefánt a Chiang Rai tartomány szimbóluma, a fehér szín pedig arra utal, hogy ritka vezetői képességekkel rendelkezik

- A fehér ló az önkéntesek

- A fókák a thai tengerészgyalogosok (a thai tengerészgyalogos angolul Thai Navy Seal, a seal pedig fókát jelent)

- A békák a thai búvárok

- Az oroszlán az angol búvárok

- A kenguru az ausztrál búvárok

- A panda a kínai mentőcsapat

- A daru a japán csapat

- A rénszarvas a svéd csapat

- A tigris a burmai mentőcsapat

- A fehérfejű rétisas az amerikai csapat

- A barna elefánt a laoszi különleges egység

- A sárkány a barlangból a vizet szivattyúzó csapat

- Szintén a segítőket képviselik a fecskék, akik különleges hegymászók Libong szigetéről. Ők ehető madárfészkeket gyűjtenek (arrafelé ez ínyencségnek számít, több száz dollárt kapnak kilónként), és képesek arra, hogy a legmeredekebb falon is felmásszanak

- A kutya a rendőröket szimbolizálja

- A Vasember álarc pedig Elon Muskot, aki szintén felajánlotta segítségét a mentésben (egy vízhatlan mini-tengeralattjárót fejlesztett ki a csapata)

Miért repül a madárcsapat visszafelé?
De ez még nem minden: a kép jobb felső sarkában látható egy madárcsapat, amely ellenkező irányba tart, mint az összes többi figura - nem véletlenül. Ők a művész szerint a média, akik gyakran hátráltatják a mentési munkálatokat (és bár kitiltották őket a területről, lehallgatták a rendőrségi frekvenciát és drónokat is bevetettek, hogy többet megtudjanak).

És hogy miért van köztük fekete holló? Nos, ez a madár képviseli a rosszindulatú kommenteket és kommentelőket, a mentés kritizálóit.

Bár a rajz alig néhány órája jelent meg az amúgy pár ezer követővel bíró Sisidea Facebook-oldalán, máris több mint 10 ezer megosztást kapott, ami nem csoda, hiszen bámulatosan összefoglalja a történéseket.

Hol tartanak a mentési munkálatok?
Mint korábban megírtuk, 4 fiút már sikerült kimenteni - őket 48 órás megfigyelés alatt tartják egy közeli kórházban, a többi gyereket és az edzőjüket pedig most próbálják a felszínre hozni. Bővebbet itt olvashatsz erről »

Forrás, fotó: The Guardian, Facebook/Sisidea

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.07.09