Túladagolták a lázcsillapítót a kórházban, meghalt az 5 hónapos kisfiú! - A szülők mesélték el, mi történt a kis Zénóval

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Túladagolták a lázcsillapítót a kórházban, meghalt az 5 hónapos kisfiú! - A szülők mesélték el, mi történt a kis Zénóval Azért vitték a gyermeküket a kórházba, hogy segítsenek rajta, mégis tragédia lett a vége: meghalt egy 5 hónapos kisfiú, mert túl nagy dózisban kapta a lázcsillapítót, és szervezete nem tudta feldolgozni. Azért vitték a gyermeküket a kórházba, hogy segítsenek rajta, mégis tragédia lett a vége: meghalt egy 5 hónapos kisfiú, mert túl nagy dózisban kapta a lázcsillapítót, és szervezete nem tudta feldolgozni.

Juhász Albert és felesége, Anita a Blikknek mesélték el történetüket: mint elmondták, 5 hónapos kisfiukat, Zénót egy pénteki napon vitték orvoshoz, mivel a pici nagyon csúnyán köhögött. A háziorvos tanácsára végül kórházba mentek a kisgyermekkel, ahol hörgőgyulladást állapítottak meg nála.

Orvosi segítséget kértek a szülők
Nem sokra rá a kisfiú be is lázasodott, így kapott egy kúpot, ami átmenetileg lehúzta ugyan a lázát, de éjjelre még rosszabbul lett. Ezért a szülők - akik végig mellette voltak - orvosi segítséget kértek.

- Azt mondták, túl késő van, hogy átszállítsák másik kórházba, de adnak neki fájdalom- és lázcsillapítót. Vénásan adagolták, és mint kiderült, háromszor annyit, mint szabadott volna - idézte fel könnyek között az édesanya.

Romlott a pici állapota
Az injekció nem hogy javított volna, még tovább rontotta Zénó állapotát: hajnalban már vért hányt. Végül átszállították egy másik kórházba, ám az életét már nem tudták megmenteni.

A szülők szerint az első kórház zárójelentése több fontos adatot sem tartalmazott - egyebek közt kihagyták belőle a véres hányást, valamint azt is, milyen gyógyszert és milyen adagolásban kapott a pici.

"Nincs ok-okozati összefüggés"
A tragédia kapcsán vizsgálat indult, amire ezt a választ kapták az illetékes kórháztól: "az injekció adása az alkalmazott dózisban, valamint intravénásan nem felelt meg a szakma szabályainak, ám ezen szakmai szabályszegés és a gyerek sajnálatos halála között nincs ok-okozati összefüggés."

A Blikk egy szakértőt is megkérdezett - dr. Bense Tamás családorvos szerint azt a lázcsillapítót, amit a babának adtak, nem is szabad intravénásan adagolni egy ilyen kicsi gyereknek, túladagolva akár gyomorvérzést is okozhat.

A szülők most pert indítanak a Zénót kezelő első intézmény ellen.

Forrás: Blikk
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.07.10