A kerti medencébe fulladt egy másfél éves kisfiú! A nagymama csak egy pillanatra hagyta magára a kis Benedeket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A kerti medencébe fulladt egy másfél éves kisfiú! A nagymama csak egy pillanatra hagyta magára a kis Benedeket Egy családi ház kerti medencéjébe esett egy másfél éves kisfiú Mosonszentmiklóson, életét már nem sikerült megmenteni. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz. Egy családi ház kerti medencéjébe esett egy másfél éves kisfiú Mosonszentmiklóson, életét már nem sikerült megmenteni.

A rendőrségre 2018. július 9-én 19 óra 17 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy mosonszentmiklósi családi ház udvarán álló medencébe beleesett egy másfél éves kisgyermek - írja a police.hu. A szülők azonnal kihívták a mentőket, azonban a kisfiú a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A nagyira bízták a gyerekeket
A Blikk úgy tudja, a szülők három gyermeküket a rokkantnyugdíjas, járókerettel közlekedő nagymamára bízták, amíg egy kis időre átugrottak a szomszédokhoz. A nagymama állítása szerint csak egy pillanatra hagyta magára a kisgyermeket, aki ekkor juthatott be valahogyan a medencébe.

Nem tudni, hogyan jutott a kisfiú a medencébe
A lapban közölt fénykép alapján nem épített úszómedencéről van szó, hanem egy összerakható, tartóvázas változatról, melyben felnőtt embernek combközépig ért a víz. Azt egyelőre még nem tudni, a kisfiú hogyan jutott be a medencébe - átmászott a peremen vagy más módon.

Bár a mentőket azonnal értesítették, a kis Benedek szívverése a kórház felé vezető úton leállt, és hiába az újraélesztés, életét nem tudták megmenteni.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a haláleset körülményeit, ismeretlen tettes ellen, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak. A bűnös akár 5 év börtönbüntetést is kaphat.

- Mindkét felet terheli felelősség: elsősorban a nagymamának kell felelnie a történtekért, ám ha kiderül, hogy a rokkantsága megakadályozta abban, hogy megfelelően vigyázzon a gyerekekre, és erről a szülők is tudtak, úgy ők is gyanúsítottakká válhatnak - mondta el dr. Györei Péter ügyvéd a lapnak.

Forrás: Police.hu, Blikk
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.07.11