Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > A zebrán ütött el két gyermeket egy férfi Tatán! Nem a körülményeknek megfelelően vezetett, mindkét gyermek m - Szülők Lapja

A zebrán ütött el két gyermeket egy férfi Tatán! Nem a körülményeknek megfelelően vezetett, mindkét gyermek megsérült

Szülőklapja képA férfi az esőben, a nedves, csúszós úton a kijelölt gyalogos átkelőhelyet nem megfelelő sebességgel közelítette meg, ezért nem biztosított elsőbbséget az átkelőhelyen szabályosan haladó két kiskorú sértettnek. Ügye most került bíróság elé.

Szerző: Szülők lapja
2018-07-18
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt emelt vádat azzal az elkövetővel szemben, aki 2017. február 1-én Tatán kiskorúakat ütött el a gyalogos átkelőhelyen személygépkocsijával - írja az Ügyészség július 17-i közleményében..

Nem a körülményeknek megfelelően vezetett
Az elkövető Tatán éjszakai sötétségben, közvilágítással rendelkező útszakaszon, nedves, csúszós aszfaltburkolatú úton, esőben történő közlekedése során a személygépkocsijával a kijelölt gyalogos átkelőhelyet nem fokozott óvatossággal, és nem megfelelő sebességgel közelítette meg, ezért nem  biztosított elsőbbséget az átkelőhelyen szabályosan haladó két kiskorú gyereknek.Az egyik gyermeknek maradandó sérülése lett
A férfi gépjárműve bal elejével az egyik gyermeknek úgy neki ütközött, hogy a gyermek előbb a motorháztetőre, majd az aszfaltra zuhant, ezáltal három hónap alatt gyógyuló arccsonttörése, valamint jobb térdének elülső keresztszalag szakadása keletkezett. A keresztszalag sérüléséből a térd kis fokú mozgáskorlátozottságával járó maradandó fogyatékosságként értékelhető állapot alakult ki.

A másik gyermek sérülése 8 napon belül gyógyult
A jármű vezetője a személygépkocsi visszapillantó tükrével a másik gyermeket is elsodorta, amely miatt neki nyolc napon belül gyógyuló csípőzúzódást okozott.

Bíróság előtt kell felelnie
A baleset ügye most került bíróság elé. Az ügyészség a vádiratában - a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben - végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, a közúti járművek vezetésétől meghatározott időre történő eltiltását és a felmerült bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta. Az elkövető  cselekményét a Tatai Járásbíróság bírálja el.
 

Mire tanítsd meg a gyermeked a nyári szünetben? - a Rendőrség tanácsai


Közös felelősségünk, hogy a nyári szünetben is fokozottan odafigyeljünk a gyerekekre, akár gyalogosan, akár kerékpárral közlekednek, áll a rendőrség hivatalos honlapján közzétett felhívásban.

A gyermekek a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb résztvevői a közlekedésnek, még nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amelyek a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek, nem érzik a rájuk leselkedő veszélyeket, és figyelmük sem mindig eléggé koncentrált. A közlekedési szabályok megtanítása, a veszélyek tudatosítása és a helyes magatartásminták átadása éppen ezért megóvhatja őket a balesetektől, sőt, akár életmentő is lehet.

Tehát, mi felnőttek:
- A nyári hónapokban figyeljünk fokozottan a gyerekekre - mindig tudjunk arról, a gyermekünk hol, kivel van, mikor ér haza; strandolás közben se tévesszük szem elől.
- Tanítsuk meg gyerekeinknek a legfontosabb közlekedési szabályokat - egyebek közt tudják, hogyan kell átkelni a zebrán, mire figyeljenek egy kereszteződésben, hogyan közlekedjenek biciklivel.
- Tudatosítsuk bennük a lehetséges veszélyes helyzeteket - mondjuk el például nekik, hogy a zebránál is mindig nézzenek körül, a bicikliút sem száguldozásra való.
- És a legfontosabb: mindig mutassunk jó példát számukra - ha mi átrohanunk a piros lámpánál, akkor a gyermekünk sem tanulja meg, hogy ez tilos és életveszélyes, akármennyire is bizonygatjuk ezt neki szóban.

A vakáció veszélyeit kisfilmben is feldolgozta a rendőrség, nézd meg akcióban Vakáció kapitányt! »

Forrás: ugyeszseg.hu, police.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Címkék: baleset, autó, ügyészség

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

Gyermekkereskedelemmel foglalkozó klinikát lepleztek le, kisbabákat adtak el külföldi pároknak Ukrajnában
Gyermekkereskedelemmel foglalkozó klinikát lepleztek le, kisbabákat adtak el külföldi pároknak Ukrajnában

Az ukrán hatóságok lelepleztek egy mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó klinikát Kijevben, amely éveken át hamis dokumentumokkal külföldre adott el ukrán béranyák által megszült gyermekeket. A hatóságok több száz béranya kilétét azonosították.

tovább a cikkre
Elcserélték a babákat a kórházban - 6 év után az egyik szülő szeretné a cserét, a másik tiltakozik
Elcserélték a babákat a kórházban - 6 év után az egyik szülő szeretné a cserét, a másik tiltakozik

Hat évvel ezelőtt született és a kórházban véletlenül elcserélt gyermekét követeli vissza egy hanoi férfi, és bár az egészségügyi intézmény elismerte, hogy hibázott, a két gyermek még mindig nem került vissza a biológiai szüleihez, mert az egyik édesanya nem hajlandó belemenni.

tovább a cikkre
Van otthon megunt plüssmaci, kisautó? Beteg gyerekeknek szerezhettek vele örömet! - A Gyermektraumatológia kérése
Van otthon megunt plüssmaci, kisautó? Beteg gyerekeknek szerezhettek vele örömet! - A Gyermektraumatológia kérése

Megható segítségkérő bejegyzés akadt az utunkba a Facebookon a Baleseti Központ Gyermektraumatológiájáról, és mivel a kezdeményezést mi is fontosnak tartjuk, ezért megosztjuk most veletek.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Paradicsomos káposztafőzelék

Paradicsomos káposztafőzelék

Főzelékek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 150 g fejes káposzta 40 g paradicsompüré 10 g liszt só

Recept:

A fejes káposztát apróra gyaluljuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsompüré kétharmadát és tovább főzzük. A lisztet szárazon enyhén megpirítjuk, hozzátesszük a maradék paradicsompürét, rövid id(...) tovább a teljes recepthez...


Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Kedves Kérdező!

Személyesen azt tapasztalom, hogy sok házasság lesz a körülmények áldozata, ha túl gyors a válóper felé irányultság!

Egy távoli munkahely, az idegen sorstársakkal közös szállás nem segít egy családhoz szokott férjnek.


Ilyen közegben szinte a napi élet része a beilleszkedéshez a férfi részéről az alkohol fogyasztása.


Szívesen ajánlom fel, hogy szakmailag megerősítve felhozzuk a "0"-ról az Önök közötti házasság válsága kommunikációt!


A 40+emberek a külső szakember előtt gyorsabban visszaigazodnak az elfogadható párbeszéd színvonalára.

Kérem vegye számításba a saját nő kora alakulását, a gyerekeknek az apára is szükségük van!

Bizalommal jelentkezzen be elérhetőségeinken! Sok hasonló házasság válság van ma!

Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Családvédelmi akcióterv 2019: Kedvezményes hitel és hitelelengedés már 2 gyerek után is; Férfiakra, elváltakra vonatkozó változások

vissza vissza