Tragédia! Tóba fulladt egy 8 éves kisfiú Abonyban - Nem tudni, hogyan esett bele a vízbe, a rendőrség nyomoz

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Tragédia! Tóba fulladt egy 8 éves kisfiú Abonyban - Nem tudni, hogyan esett bele a vízbe, a rendőrség nyomoz A megyei rendőr-főkapitányság az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást szakértők bevonásával. Belefulladt egy nyolcéves kisfiú az abonyi Mikes-tóba kedd délután - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

8 éves kisfiú fulladt a tóba
András Tamás elmondta: a nyolcéves helyi kisfiú eddig tisztázatlan körülmények között beleesett a vízbe, és miután kihúzták, a mentők már nem tudták újraéleszteni.

A megyei rendőr-főkapitányság az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást szakértők bevonásával - tette hozzá.

A Mikes-tó egyébként Abony mesterségesen kialakított belvíztározója, ami népszerű a környékbeliek körében - a tavon csónakázni is lehet, valamint nyaranta több fesztiválnak, főzőversenynek ad otthont.

Tragédia! Tóba fulladt gy 8 éves kisfiú Abonyban - Nem tudni, hogyan esett bele a vízbe
 

Ezt tedd, hogy elkerüld a vízi tragédiát! A rendőrség tanácsai


Sajnos évről évre előfordulnak vízbefulladásos esetek, ezért a rendőrség minden évben összegyűjti és közzéteszi, mire kell odafigyelni - különösen, ha gyerekekről van szó.

- Semmiképp ne feledd, hogy hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó tizenkét éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet szabad vizekben!
- Gyermeket még a vízparton se hagyj felügyelet nélkül!
- Úszni nem tudó gyermekek esetében indokolt a mentőmellény vagy mentőgallér használata!
- Tizennégy éven aluli gyermekek felnőtt felügyelete nélkül lehetőleg ne használjanak vízibiciklit!

A fürdőzés veszélyeiről és a rendőrség tanácsairól korábbi cikkünkben olvashatsz bővebben »

Forrás: MTI, abony.hu
Fotó: abony.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.07.25