Emésztőgödörbe fulladt a másfél éves kisfiú, mert átkóborolt a szomszéd kertjébe - Most emeltek vádat a vétkesek ellen

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Emésztőgödörbe fulladt a másfél éves kisfiú, mert átkóborolt a szomszéd kertjébe - Most emeltek vádat a vétkesek ellen Vádat emelt a Szeghalmi Járási Ügyészség egy vésztői házaspár ellen, akiknek a mulasztása miatt tavaly júniusban szennyvíztárolóba fulladt egy másfél éves gyermek a településen. Vádat emelt a Szeghalmi Járási Ügyészség egy vésztői házaspár ellen, akiknek a mulasztása miatt tavaly júniusban szennyvíztárolóba fulladt egy másfél éves gyermek a településen - közölte a Békés megyei főügyészhelyettes 2018. augusztus 8-án, szerdán az MTI-vel.

Beszakadt az emésztő teteje, és nem javították meg
Berg Mária a közleményben azt írta, a házaspár - egy 52 éves férfi és egy 47 éves nő - kertes családi házban élnek, a telket a szomszédos ingatlantól hiányos kerítés választja el. A telkük hátsó részén egy körülbelül három méter átmérőjű emésztőgödör van, amelynek a teteje évekkel korábban beszakadt és nem pótolták.

A baleset idején a gödör több köbméternyi szennyvizet és talajvizet tartalmazott - tette hozzá.

Átment a kisgyermek a szomszédba
A vádirat szerint 2017 júniusában a szomszédból a rövid időre felügyelet nélkül hagyott másfél éves gyermek átment a vádlottak udvarára és beleesett a fedetlen emésztőgödörbe. A rokonok és a mentők már nem tudták megmenteni az életét, a kisgyermek halálát vízbefúlás okozta.

Elkerülhető lett volna a tragédia
A vádhatóság szerint a tragikus baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlottak gondoskodtak volna a szennyvíztároló biztonságos lefedéséről.

A Szeghalmi Járási Ügyészség a házaspár ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Soha ne hagyd magára a gyermeked!
A járni tudó kisgyermeknél már probléma, hogy elkóborolnak, ez pedig könnyen tragédiához vezethet. Ezért mindig figyelj oda, hogy hol van a pici, ha pedig nem biztonságos a kert, inkább ne engedd ki. Alig egy hónapja szintén egy másfél éves kisfiúval történt tragédia, mert a nagymamája, akinek a felügyeletére volt bízva, néhány percre bement a házba. Erről itt olvashatsz bővebben:
Ezért ne hagyd egy pillanatra se magára a gyermeked! A kerti medencébe fulladt a másfél éves kisfiú »

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.08.08