Újra kellett éleszteni egy 3 éves kislányt a váci strandon! - Az anyukája csak azt látta, hogy arccal lefelé lebeg a vízen

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újra kellett éleszteni egy 3 éves kislányt a váci strandon! - Az anyukája csak azt látta, hogy arccal lefelé lebeg a vízen A héten egy hároméves kislányt kellett újraéleszteni a váci strandon, a debreceni strandon pedig egy 11 éves fiút kellett visszahozni a halálból - szerencsére mindkét kisgyermek életben maradt, a gyors közbeavatkozásnak köszönhetően. A héten egy hároméves kislányt kellett újraéleszteni a váci strandon, a debreceni strandon pedig egy 11 éves fiút kellett visszahozni a halálból - szerencsére mindkét kisgyermek életben maradt, a gyors közbeavatkozásnak köszönhetően.

Az anyukája későn vette észre
A Híradó úgy tudja, a hároméves kislány az anyukájával és három másik testvérével strandolt a városi fürdőben augusztus 7-én, kedd délután, és az anya egyszer csak azt vette észre, hogy a kislány a gyerekmedencében arccal lefelé lebeg. Azonnal segítségért kiáltott, a kicsit kiemelték a vízből és a fűre fektették.

A strand úszómesterei és a strandbüfé egyik munkatársa nekiláttak az újraélesztésnek, mivel a kislány nem mutatott életjeleket. Az úszómester mellkaskompressziót alkalmazott, a büfés pedig nekilátott a légutak tisztításának.

Mire a mentők kiérkeztek, addigra stabilizálták a kislány állapotát - megfigyelésre a budapesti Bethesda kórházba szállították.

- Felemelő érzés, hogy segíthettem én is, közreműködhettem egy kis élet megtartásában. 44 éve mentőtiszt a bátyám, az elmondásai azonnal beugrottak, hogy mit kell csinálni, és ennek alapján rövid időn belül sikerült újraéleszteni. Megindult a légzése és utána el is fáradhatott szegénykém, mert majdnem el is aludt - idézte fel a történteket a strandbüfés, Rusvay Gábor, aki hozzátette, ez az eset is megerősítette benne, hogy az emberek alapvetően jók, hiszen sokan közreműködtek a segítésben, aminek eredményeképpen "egy kis élet itt van köztünk".

A strand üzemeltetője az eset kapcsán felhívta a figyelmet, hogy bár az úszómesterek folyamatosan figyelik a medencéket, de egy kisgyermeket sosem szabad felügyelet nélkül hagyni a vízben.

Egy 11 éves fiút is újra kellett éleszteni - a debreceni strandon történt
Ugyanezen a héten egy 11 éves fiút is újra kellett éleszteni a debreceni Kerekestelepi Fürdőben. A Blikk információ szerint a fiút többen próbálták szívmasszázzsal újraéleszteni, végül egy szabadnapos szülésznő mentette meg az életét.

- Kétszer is vissza kellett hozni a halálból, de a jó Isten velünk volt! Jelenleg még intenzíven van a fiú, altatásban tartják, de az életveszélyen már túl van. Fel fog épülni - mondta el a lapnak egy rokon.

Olvasd el ezt is!
Fuldoklás jelei - Nem úgy néz ki, mint a filmeken! Mutatjuk, mire figyelj, hogy elkerüljétek a tragédiát »

Forrás: vac.hu, Blikk
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.08.10