Kórházba szállítás közben meghalt az a nagymama, aki az unokáival frontálisan ütközött Kőszeg közelében

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kórházba szállítás közben meghalt az a nagymama, aki az unokáival frontálisan ütközött Kőszeg közelében Kórházba szállítást követően meghalt a Kőszeg térségében történt baleset egyik sérültje, négy ember pedig életveszélyes állapotban van - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn. Kórházba szállítást követően meghalt a Kőszeg térségében történt baleset egyik sérültje, négy ember pedig életveszélyes állapotban van - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon augusztus 13-án, hétfőn.

Vasárnap este történt a baleset
Mint írták, augusztus 12-én, vasárnap este Kőszeg felől Horvátzsidány irányába tartott Volkswagen személygépkocsijával egy soproni nő, amikor egy jobbra ívelő kanyarban áttért a szemközti sávba, és ott frontálisan ütközött egy Nissan gépkocsival. A Volkswagen vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítást követően meghalt.

Kórházba szállítás közben meghalt az a nagymama, aki az unokáival frontálisan ütközött Kőszeg közelében

Négyen súlyosan megsérültek
Az ütközés után a mentők a két autóból összesen hét sérültet vittek kórházba, az elsődleges orvosi vélemény szerint négyen életveszélyes, ketten pedig könnyebb sérülést szenvedtek. A baleset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Egy nagymama volt a vétkes sofőr
A 112press.hu információi szerint a soproni asszony egy nagymama volt, aki az unokáit szállította a kocsiban, de az autóban ült a gyerekek édesapja is, aki szintén súlyosan megsérült.

A lapnál jelentkezett egy szemtanú, aki elmondta, a baleset helyszínén egy ismeretlen hölgy volt az, aki rögtön felmérte a helyzetet, és míg a tűzoltók és mentők kiemelték a sérülteket, ő nyugodt hangon a sérült gyerekeket tartotta szóval és elterelte a figyelmüket.  

Nem volt bekötve az egyik kisgyermek
Állítólag a gyerekek egyike egy ülésmagasítóban ült a hátsó ülésen, de sem a magasító, sem pedig a gyerek nem volt biztonsági övvel rögzítve, így a frontális ütközés következtében a gyerek az előtte lévő anyósülés hátuljának csapódott - olyan erővel, hogy a helyszíni fotók tanúsága szerint az anyósülés eldeformálódott.

Olvasd el ezt is!
Így utazhatnak a babák és kisgyermekek az autóban a KRESZ szerint - Ki utazhat ülésmagasítóban? »

Forrás, fotó: police.hu, 112press.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.08.13