Többször megerőszakolta a rábízott 10 éves kislányt a dorogi férfi, tettét videóra is vette! - Most bíróság előtt felel tettéért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Többször megerőszakolta a rábízott 10 éves kislányt a dorogi férfi, tettét videóra is vette! - Most bíróság előtt felel tettéért Többször is megerőszakolt egy 10 éves kislányt a dorogi férfi, két másiknak pedig mutogatta magát. Most 9 év börtönre ítélték, de a férfi fellebbezett enyhítésért. Az Esztergomi Járási Ügyészség 2017 decemberében nyújtott be vádiratot a letartóztatásban lévő férfival szemben, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt. A vádemelés eredményes volt, az elkövetőt a bíróság most kilenc év börtönbüntetésre ítélte, közölte az Ügyészség.

Többször is megerőszakolta a kislányt
A 49 éves férfi régóta ismerte a 10 éves kislány édesanyját, akivel baráti kapcsolatban volt, ezért az asszony rendszeresen rábízta a gyermekét. A dorogi férfi 2016 tavaszától 2017 májusáig havonta találkozott a gyermekkel, ilyenkor strandra mentek, ételt-italt vásárolt neki, és alkalmanként előfordult az is, hogy kislány a férfinál töltötte az éjszakát. Ebben az időszakban a férfi öt alkalommal szexuális cselekményt végzett a kislánnyal - minderről felvételt is készített.

Két másik kislány előtt végzett önkielégítést
Ezen túlmenően a férfi 2017. június 19-én észrevett két, az egyik Esztergom-kertvárosi lakótelepen szülői felügyelet nélkül játszó 7 és 6 éves kislányt, akikhez odament. Gumicukrot ígérve, a gyerekeket a közeli dombhoz csalta, majd megkérte őket, hogy szálljanak be a gépkocsijába, amit a kislányok meg is tettek. A férfi ezt követően egy fás, bokros területre vitte őket, ahol magát szeméremsértő módon mutogatta és előttük önkielégítést végzett.


A férfi elfogásakor készült kép 2017. júniusában

9 év börtönt kapott - a férfi enyhítésért fellebbezett, az ítélet nem jogerős
Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványával egyezően a vádlottat bűnösnek mondta ki, és vele szemben halmazati büntetésként kilenc év börtönbüntetést szabott ki, nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős, a büntetőeljárás a Tatabányai Törvényszéken folytatódik. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.
 

Fehérneműszabály - ezt tanítsd meg a gyermekednek, hogy elkerülje a szexuális erőszakot


Az Európai Tanács azért dolgozta ki a szülők és gondviselők számára a "fehérnemű-szabály" egyszerű módszerét, hogy elősegítse a beszélgetést a kisgyerekkel, és ezzel megelőzhető legyen a szexuális abúzus. Ez ugyanis bármelyik gyerekkel megtörténhet, függetlenül nemétől, korától, bőrszínétől, családi hátterétől, vallásától. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elkövető sokszor a gyerek által is ismert, szeretett személy, és nem feltétlenül felnőtt!

A fehérneműszabály 1. pontja, hogy "A tested csak a tiéd"
Ez azt jelenti, hogy a gyermeket meg kell tanítani arra, a teste felett csak ő rendelkezik, és senki sem érintheti meg az engedélye nélkül. Ha kiskorától fogva nyíltan beszélgetsz a gyermekeddel a szexualitásról és az intim testrészekről (a fejlettségének, korának megfelelő megnevezéseket és szavakat használva), segítesz neki abban, hogy megértse, mit szabad és mit nem. Tudnia kell például, hogy joga van visszautasítani még a puszit vagy érintést is, akár idegentől, akár a saját szüleitől, szeretteitől.

Meg kell tanulnia azonnal és határozottan nemet mondani bármilyen, szerinte nem helyénvaló érintésre, kilépni az ilyen helyzetből és rögtön szólni egy felnőttnek. Fontos, hogy kitartó legyen ez utóbbiban, és addig mondogassa, mi történt, és erőltesse a témát, míg valaki komolyan nem veszi mondandóját.

A fehérneműszabály további fontos pontjai és egyéb tudnivalók ebben a korábbi cikkünkben »

Forrás: Ügyészség, Szülők Lapja
Fotó: police.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.08.14