Óvónők mentették meg a gyerekeket Csorváson, amikor leszakadt a frissen felújított terem álmennyezete

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Óvónők mentették meg a gyerekeket Csorváson, amikor leszakadt a frissen felújított terem álmennyezete Csak az óvónők gyors reakciókészségének köszönhetően nem történt tragédia a napokban, amikor óvodai időben leszakadt egy terem álmennyezete. Az esetről Csorvás polgármestere számolt be. Csak az óvónők gyors reakciókészségének köszönhető, hogy nem történt tragédia a napokban, amikor óvodai időben leszakadt egy terem álmennyezete.

Mint arról az RTL Klub Híradója beszámolt, a frissen felújított csorvási óvoda álmennyezete éppen akkor kezdett recsegni-ropogni, amikor az ovis csoport csendespihenőzött.

Az óvónők azonnal cselekedtek
Az óvónők nem késlekedtek sokat: azonnal felébresztették a gyerekeket, és átterelték őket egy másik csoport termébe, majd elkezdték kihordani az asztalokat és székeket - ezt már Baráth Lajos, a kisváros polgármestere idézte fel a tévések kamerájának, mert az óvónők nem szerettek volna nyilatkozni.


Az álmennyezet törmeléke

Végül az első recsegéstől számítva 10 perccel később omlott le a több száz kilós álmennyezet, szerencsére senki sem sérült meg.

Gyengébb rögzítőelemet használtak az előírtnál
A polgármester szerint a felújítás kivitelezője hibázhatott, amikor az előírtnál gyengébb minőségű rögzítőelemet használt a Vuk csoport termének álmennyezetéhez - Baráth Lajos reméli, hogy csak ebben a teremben (melyet egyébként utolsóként újítottak fel) fordult elő ez a hiba.


Kiürítették az óvodát, hogy elvégezzék a statikai méréseket

Akárhogy is, most üresen áll az óvoda, mert a beszerelt álmennyezetek statikus vizsgálatát végzik, így a gyerekeket most a helyi általános iskolában helyezték el.

Az óvoda felújítását 70 millió forint uniós támogatásból fedezték, az RTL Klub Híradója úgy tudja, a város nem tett feljelentést.

Forrás, képernyőfotók: RTL Klub Híradó

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.08.15