6 éves kisfiával ment lopni az anya, a nagymama is velük volt - A gyerek szeme láttára loptak egy miskolci áruházból

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


6 éves kisfiával ment lopni az anya, a nagymama is velük volt - A gyerek szeme láttára loptak egy miskolci áruházból Az anya és a nagymama a 6 éves kisgyerekkel mentek lopni, többször is visszatértek ugyanabba az áruházba, végül lebuktak. A két nő ellen vádat emelt a Miskolci Ügyészség. A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két nővel szemben, akik idén januárban úgy loptak az egyik áruházlánc miskolci üzletében, hogy a velük lévő kisgyermek cselekményüket végignézte.

A 6 éves kisfiú nevelésére köteles édesanya, és az ideiglenes felügyeletét ellátó nagymama a gyermekkel együtt 2018. január 5-én, lakóhelyükről Miskolcra érkeztek vásárolni. A belvárosi áruházba érkezve a vádlottak elhatározták, hogy onnan fizetés nélkül fognak kivinni különféle árucikkeket.

A kisfiú szeme láttára pakolták tele a táskáikat és nem fizettek
A két nő - megbeszélésüknek megfelelően - élelmiszereket, ruhaneműket és használati tárgyakat tettek a bevásárló kosarukba, majd azokat egy oszlop takarásában megbújva, a gyermek szeme láttára, a náluk lévő táskákba pakolták, majd fizetés nélkül távoztak az áruházból.

Újra visszatértek az áruházba - sütit loptak a gyereknek
Felbátorodva azon, hogy nem leplezték le őket, az előzőleg ellopott termékekkel és a gyermekkel együtt, egy óra elteltével ismét visszatértek az áruházba, ahol a gyermeknek süteményeket és üdítőitalt vettek el - ezeket a kisfiú az áruházban el is fogyasztotta.

Végül az anya és a nagymama az áruvédelmi eszközök eltávolítását követően további árucikkeket pakoltak a táskáikba. Ekkor azonban a biztonsági szolgálat már észrevette őket, ezért a rendészeti irodába kísérték a nőket, ahol a náluk lévő, összesen 68.000 forint értékű árut visszavették.

Veszélyeztették a gyermek erkölcsi fejlődését
A  gyermek jelenlétében bűncselekményt elkövető anya és nagymama a nevelési, felügyeleti kötelezettségüket súlyosan megszegték, és ezzel a kisfiú erkölcsi fejlődését veszélyeztették.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetőket  kiskorú veszélyeztetésének bűntettével illetve lopás bűntettével vádolja, és velük szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.08.17