Gyerekeit vitte lopni az apuka - a kislányokat is bevonta az áruházi lopás során

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Gyerekeit vitte lopni az apuka - a kislányokat is bevonta az áruházi lopás során Lopás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki két lányával és egy nővel ment lopni egy salgótarjáni áruházba úgy, hogy a kitervelt feladatokat felosztották egymás között, játékkonzolhoz való lemezeket akartak lopni. Lopás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki két lányával és egy nővel ment lopni egy salgótarjáni áruházba úgy, hogy a kitervelt feladatokat felosztották egymás között - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője 2018. augusztus 24-én, pénteken az MTI-t.

Bóna Gyula elmondta: a vád szerint az elkövetők 2017. december 20-án akartak játékkonzolhoz való lemezeket lopni az áruvédelmi eszköz kijátszásával, ehhez a férfi alufóliával bélelt ki egy hátizsákot.
 

Gyerekeit vitte lopni egy apa Salgótarjánban


A játékprogramokat az apa és két lánya válogatta össze, és egy bevásárlókosárba pakolta, míg a nő a ruházati osztályon várakozott. Amint a - közel 80 ezer forint értékű - lemezeket kiválasztották, az egyik fiatalkorú lány a ruházati osztályra ment, ott kosarat cserélt a nővel, majd apjával és testvérével kiment a boltból.



A nő a játéklemezekkel megpakolt kosarat a próbafülkébe vitte, ahol bepakolta azokat az alufóliával kibélelt hátizsákba, és a próbafülkéből már üres kosárral távozott. Amikor azonban elhagyta a pénztár vonalát, az őt mindvégig figyelő biztonsági szolgálat feltartóztatta, és értesítette a rendőrséget.

Nem egyedülálló az eset: 6 éves kisfiával ment lopni az anya »

A főügyész közölte: a Balassagyarmati Járási Ügyészség a korábban már hasonló bűncselekmények miatt büntetett férfival szemben végrehajtandó, míg a nővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, a két fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátást és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay
   

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.08.24