Megszoptatta éjjel a kisbabáját az anyuka, majd egymás mellett aludtak el - Reggelre már nem élt a pici

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Megszoptatta éjjel a kisbabáját az anyuka, majd egymás mellett aludtak el - Reggelre már nem élt a pici Szörnyű tragédia történt egy fiatal anyukával, aki éjjel még megszoptatta a kisbabáját, majd elaludt - reggelre viszont úgy ébredt, hogy a pici már nem volt életben. A szakértők nem tudták kideríteni, pontosan mi vezetett a kisfiú halálához. Szörnyű tragédia történt egy fiatal anyukával, aki éjjel még megszoptatta a kisbabáját, majd elaludt - reggelre viszont úgy ébredt, hogy a pici már nem volt életben.

Egyedülállóként nevelte a kisfiút
Rowan Leach, egy 20 éves egyedülálló anyuka mindössze hat hetet tölthetett együtt "csodálatos kisfiával", de többé már nem ölelheti át szeme fényét. Mint mesélte, a kisfiút éjjel három óra környékén vitte át a saját ágyába, hogy megszoptassa, aztán hagyta, hogy a pici ott aludjon el mellette, mert ő is nagyon elálmosodott.

együttalvás tragédia
Fotó: SophieWheelerPhotography/Solent

Néhány óra elteltével, reggel 8-kor viszont arra ébredt, hogy a pici élettelenül fekszik mellette. Azonnal hívta a mentőket és addig is, amíg a segítség megérkezett, elkezdte az újraélesztést. A kis Hadley-t haladéktalanul kórházba szállították, ám az életét sajnos így sem tudták megmenteni.

Most volt a bírósági vizsgálat
Az eset még tavaly szeptemberben történt, de most, a héten zajlott a bírósági vizsgálat, melyen arra igyekeztek fényt deríteni, mi is történhetett azon a tragikus szeptember 10-ei napon, ami a kisfiú halálához vezetett.

Mint elhangzott, az édesanya bevitte magával a picit a saját hálószobájába, hogy megszoptassa. Amikor mellre tette a picit, a kisbaba az anyja párnáján feküdt a hátán, ám az anya reggel már arccal lefelé találta.

Nem tudták megállapítani, mi történt
A tárgyaláson megszólaló szakértők - a nyomozótól az orvosokig - egybehangzóan azt állították, nem lehet megállapítani, a kisfiú pontosan miért halt meg, ugyanakkor halála körül semmilyen gyanús körülményt nem észleltek. Mint dr. Sam Holden patológus hangsúlyozta, még az sem tisztázott, hogy vajon a kisfiú légzése már akkor leállt, amikor még a hátán feküdt, vagy csak akkor, amikor ráfordult az arcára.

együttalvás tragédia
Fotó: SophieWheelerPhotography/Solent

Mindenesetre az édesanyát nem marasztalták el az ügyben, a bíróságon megszólalók mind együttérzésről tettek tanúbizonyságot.

- Bár a mai napig nem bizonyított, hogy az együttalvás vezetett-e a kisfiam halálához, de abban reménykedem, ha kellőképpen felhívjuk a figyelmet az együttalvás potenciális veszélyeire, akkor több szülő is elkerülheti a hasonló tragédiákat. Borzasztó érzés, hogy soha többé nem láthatom az én drága kisfiamat. Reméltem, hogy a tárgyalás után okosabb leszek és megtudom, miért kellett meghalnia, de sajnos nem tudták kideríteni. A pici fiam élete rövid volt, de csodálatos, hiszen szeretetben teltek a napjai - mondta el az anyuka.

A brit Oktatási Minisztérium statisztikái szerint az elmúlt öt évben átlagosan 133 kisbaba vesztette hasonló körülmények között az életét - csak 2017-ben 141 olyan haláleset történt, ahol az együttalvás is felmerült mint a halál lehetséges oka.

Olvasd el ezt is!
Az anyukák fele hazudik, ha az együttalvásról kérdezik - Milyen esetekben lehet veszélyes együtt aludni a kisbabáddal? »

Forrás: Mirror
Fotó: SophieWheelerPhotography/Solent; kezdőkép - Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.08.31