Brutális rablás Tatán: Megkínozta a gyereket a símaszkos rabló, hogy a szülők elmondják, hol tartják az értékeiket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Brutális rablás Tatán: Megkínozta a gyereket a símaszkos rabló, hogy a szülők elmondják, hol tartják az értékeiket A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki társaival betört egy tatai házba, és megkínzott egy gyereket, hogy a szülőket rávegye értékeik átadására. 10 év fegyház vár rá, ha beismeri tettét. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki társaival betört egy tatai házba, és megkínzott egy gyereket, hogy a szülőket rávegye értékeik átadására - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint az elkövető négy (még mindig ismeretlen) társával 2017 márciusában éjjel két órakor egy tatai családi házba bementek úgy, hogy a szúnyogháló kivágták, az ablaküveget beégették, majd az ablakkeretet befeszítették.

Símaszkot viseltek az elkövetők
A símaszkot viselő férfiak a házban tartózkodó családot: egy férfit, egy nőt és két gyermeket gyorskötözővel megkötözték.



Az elkövetők egyike a megkötözött családot őrizte, miközben társai a lakásban értékek után kutattak. Egyikük a megkötözött anyától céges iratok és a házban lévő pénz átadását követelte, miközben azzal fenyegette meg, hogy bántalmazni fogja.

Késsel szurkálták az egyik gyermek ujját
Egy másik símaszkos elkövető a megkötözött apát ököllel többször megütötte, gyermekei megölésével fenyegette, miközben az értékek átadását követelte. Ugyanez a férfi az egyik gyermek ujját késsel szurkálta, ezzel akarta rávenni az apát az értékei átadására.

Több mint 7 millió forintnyi értéket vittek el
Végül az elkövetők a családot egy alagsori szobába bezárták, ahol ezt megelőzően az ajtó belső kilincsét eltávolították. Ezután a lakás helyiségeit átkutatták, majd ékszereket, forint, euró és angol font készpénzt, nagy értékű órákat tulajdonítottak el: a kár meghaladta a hét és fél millió forintot.

Most emeltek vádat a férfi ellen - társairól nincs hír
A főügyészség a férfit jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettével, két rendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, két rendbeli, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja. A férfi társaival szembeni vádemelésre az ügyészségi közleményben nem tértek ki.

Fennáll a veszélye, hogy megszökik
A vádlott 2017. szeptember 08. napjától letartóztatásban van, a vádiratban az ügyészség ennek fenntartására tett indítványt, mert megalapozottan feltehető, hogy a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, valamint fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

10 év fegyházbüntetés vár rá
Az ügyészség indítványozta, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság 10 év fegyházbüntetésre, valamint ugyanennyi időre a közügyektől való eltiltása ítélje, továbbá kötelezze a mintegy tíz és fél millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Forrás: MTI/Ügyészség
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.09.03