Mellkason szúrta saját kisfiát a nő, miközben a gyerek aludt, majd öngyilkos akart lenni - Most hoztak ítéletet az ügyben

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Mellkason szúrta saját kisfiát a nő, miközben a gyerek aludt, majd öngyilkos akart lenni - Most hoztak ítéletet az ügyben Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla 2018. szeptember 13-án, csütörtökön azt a szabadszállási nőt, aki megpróbálta meggyilkolni alvó kisfiát. Csak a szerencsén múlt, hogy a fiú életben maradt. Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla 2018. szeptember 13-án, csütörtökön azt a szabadszállási nőt, aki megpróbálta meggyilkolni alvó kisfiát, közölte az MTI.

Megkötésekkel, de tarthatja a kapcsolatot gyermekével
A táblabíróság tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és megszüntette szülői felügyeleti jogát, de megkötésekkel engedélyezte az asszony számára, hogy kapcsolatot tartson gyermekével.

Rossz párkapcsolatban élt a nő
A nő és élettársa Szabadszálláson élt, kapcsolatukból 2005 februárjában fiúgyermek született. A pár kapcsolata megromlott, a férfi többször is el- és visszaköltözött. Majd miután ismét megszaporodtak a veszekedések, 2015 novemberében végleg elhagyta élettársát, de lehetőségeihez képest rendszeresen támogatta anyagilag volt családját.

Egyre labilisabbá vált
Az asszony nem tudott belenyugodni a viszony megszakadásába, és mivel a szétköltözés után nem vállalt rendszeres munkát, anyagi gondok is terhelték. 2016 májusától a labilissá váló nőnél már a gyermeknevelésben is gondok jelentkeztek: a kisfiú elhanyagolta az iskola látogatását, emiatt a kormányhivatal eljárást is indított, majd felmerült annak lehetősége, hogy a gyermeket kiemelhetik a családból.

Öngyilkos akart lenni, de előbb a fiát akarta megölni, hogy az ne maradjon egyedül
A vádlott kilátástalannak látta a helyzetét, ezért 2016. november 30-án hajnalban úgy döntött, hogy öngyilkosságot követ el. Elhatározta azt is, hogy ezt megelőzően - azért, hogy a gyermeke ne maradjon magára - kiskorú fiát megöli. A nő a gyerekkel közösen használt franciaágyban alvó, így védekezésre képtelen 11 éves fiát közepes erővel mellkason szúrta, majd - már véletlenül - a nyakát is felszínesen megvágta.

A fiú maga ment segítségért - túlélte
A kisfiú, látva, hogy vérzik, maga hívott mentőt, és hogy mielőbb kórházba kerüljön, a házból kilépve elindult az aszfaltos út irányába. A gyerek életveszélyes sérüléseit ellátták, élete csak a véletlenen, saját lélekjelenlétén és a szakszerű orvosi beavatkozáson múlott.

Az anyja öngyilkos akart lenni, de a rendőrök már kiértek hozzá
A gyerek távozása után a nő öngyilkosságot kísérelt meg, de a kiérkező rendőrök mentőt hívtak hozzá. A szakértő megállapította, a bűncselekmény idején a vádlott beszámítási képessége közepes mértékben korlátozott volt.

A Szegedi Ítélőtábla 2018. szeptember 13-án, csütörtökön jogerősen 6 év börtönbüntetéssel sújtotta az anyát. Döntésével a táblabíróság helyben hagyta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét.

Forrás: MTI
Fotó: Pxhere (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.09.13