Elképesztő szüléstörténet: Pánikban telefonált a kismama a mentőknek, hogy úton a baba, már látszik a feje!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Elképesztő szüléstörténet: Pánikban telefonált a kismama a mentőknek, hogy úton a baba, már látszik a feje! Elképesztő szüléstörténetről számolt be az Országos Mentőszolgálat legújabb posztjában, melynek a főhőse a szülő kismama mellett a szülést levezénylő mentőápolónő, akinek ez volt élete első szülése! Elképesztő szüléstörténetről számolt be az Országos Mentőszolgálat legújabb posztjában, melynek a főhőse a szülő kismama mellett a szülést levezénylő mentőápolónő, akinek ez volt élete első szülése!

Mint az Országos Mentőszolgálat a posztjában írta, 2018 nyarán kezdte meg szolgálatait a miskolci mentésirányításon az a fiatal mentőápoló nő, aki egy pánikban lévő édesanya segélykérését fogadta a reggeli órákban.

Úton volt a baba
A bejelentés szerint egy kismamánál nem hogy elfolyt a magzatvíz, de már a baba hajas fejbőre is látszott! A fiatal mentőápolónő azonban nem esett kétségbe, irigylésre méltó nyugalommal és magabiztossággal kezelte a segélykérést, miközben azonnal mentőegységeket is indított a helyszínre.

Bár a mentőápolónő információt ugyan alig tudott nyerni a telefont egymásnak adogató rokonoktól, de ennek ellenére rendkívüli empátiával instruálta az aggódó rokonokat, hogyan segítsék világra az újszülöttet.

Elérzékenyült, amikor felsírt a baba
- Hatalmas volt a pánik és a hangzavar. Telefonon keresztül is és érezni lehetett a pánikot és a tanácstalanságot - mondta el a talpraesett mentőápolónő, aki maga is elérzékenyült, amikor a vonal végén felsírt az újszülött. Ezzel szinte egy időben érkeztek a mentőegységek, akik az egészséges újszülöttet és édesanyját ellátás után, stabil állapotban szállítottak kórházba.

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Mirror (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.09.13