Termékvisszahívás: Ha ilyen tejet vettél, ne add a gyereknek és te se idd meg! - Hányást, hasmenést okozhat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Termékvisszahívás: Ha ilyen tejet vettél, ne add a gyereknek és te se idd meg! - Hányást, hasmenést okozhat Termékvisszahívást jelentett be a Spar - a Nébih vizsgálata alapján az egyik általuk forgalmazott tej szennyeződött, ezért fogyasztását nem ajánlják. Mutatjuk, pontosan melyik termékről van szó. Termékvisszahívást jelentett be a Spar - a Nébih vizsgálata alapján az egyik általuk forgalmazott tej szennyeződött, ezért fogyasztását nem ajánlják.

Fogyasztói bejelentés alapján vizsgálta a Nébih a 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel ellátott, 2,8%-os, 1 literes S-Budget UHT tejet. A termék mikrobiológiai szennyezettségét a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették, ezért a Nébih elrendelte annak forgalomból való kivonását és fogyasztóktól történő visszahívását.

A termék azonosító adatai:
terméknév: S-BUDGET UHT tej 2,8% 1l
minőségmegőrzési idő: 22.01.2019.
gyártó üzem engedélyezési száma: HU 260 EK
forgalmazó: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Mit okozhat a szennyezett tej elfogyasztása?
A termék a gyártási folyamat során szennyeződött, érzékenyebb embereknél a tej elfogyasztása enteriális tüneteket (hányás, hasmenés, hidegrázás) okozhat.

A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik a fenti azonosító adatokkal ellátott termékkel, ne fogyassza el. A Spar tájékoztatása szerint a visszavitt termékek vételárát megtérítik a vásárlóknak.

Forrás: Nébih, Spar
Fotó: sparsajatmarka.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.09.16