Elindult a HÉV a 4 éves kisfiúval, miközben anyukája még a peronon volt! Egy szemtanú számolt be az esetről

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Elindult a HÉV a 4 éves kisfiúval, miközben anyukája még a peronon volt! Egy szemtanú számolt be az esetről Elindult a HÉV a 4 éves kisfiúval, míg édesanyja a babakocsit és a másik kisgyermekét akarta felrakni a szerelvényre, derül ki egy Facebookos beszámolóból. A MÁV vizsgálja az ügyet. Elindult a HÉV a 4 éves kisfiúval, míg édesanyja a babakocsit és a másik kisgyermekét akarta felrakni a szerelvényre, írta meg több szemtanú is a Pesten Hallottam Facebook-csoportban.

Elvitte a HÉV a kisgyermeket
Mint a posztokból kiderült, az eset október 9-én, kedden reggel történt a szentendrei Pannóniatelep megállónál, ahol egy anyuka próbált felszállni a 8 óra 7 perckor közlekedő HÉV-re.

"...tudjátok, ott nagyon nehéz felszállni, mert állati magasan van a lépcső. Anyuka felrakta a kisfiút, majd visszafordult, hogy kivegye a másfél éves kislányt, és felrakja őt is, meg utána a babakocsit is a HÉV-re, ekkor elkezdett jelezni az ajtózáró csengő, becsukta az ajtót és elment!" - írja az egyik szemtanú.

Mint megemlíti, az anyuka szinte sokkot kapott, hogy a HÉV elindult a kisfiával és kétségbeesésében azt sem tudta, mit csináljon, majdnem a síneken futva indult el a gyermeke után.

Szerencsére a megállóban többen voltak, akik odaugrottak egyrészt megvigasztalni, másrészt intézkedni. "Telefonon értesítették a szentendrei forgalmi irodát egy BKV-s ismerős segítségével, hogy a vonatról szedjék le a kisfiút, és várják meg az anyukáját és a testvérét aki a következő szerelvénnyel megy utánuk." - derült ki a beszámolóból.

Egy másik szemtanú szerint a HÉV sofőrje látta az anyukát és a gyerekeit, ennek ellenére indította el az ajtó bezárását és ment el a szerelvénnyel.

Hivatalos válasz a történtekre
Az eset kapcsán a HVG megkereste a MÁV-HÉV Zrt.-t, akik válaszukban elismerték a történteket, elnézést kértek a családtól és azt írták, vizsgálják az esetet.

"Az eddig rendelkezésre álló információk szerint a járművezető nem látta, hogy lenne még felszálló utas, ezért csukta be az ajtót. A munkatársak - miután értesültek a helyzetről - azonnal a gyermek segítségére siettek, és vigyáztak rá, amíg az édesanya megérkezett" - írták a lapnak címzett válaszukban.

Forrás: Facebook/Pesten Hallottam, HVG
Fotó: Wikipédia/Christo (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.10.10