Vízbe fojtotta 4 hónapos kisfiát a sülysápi anya, majd betette a kis testét az ágyba - Ma letartóztatta a rendőrség

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Vízbe fojtotta 4 hónapos kisfiát a sülysápi anya, majd betette a kis testét az ágyba - Ma letartóztatta a rendőrség A Pest Megyei Főügyészség annak 2018. október 29-én, hétfőn indítványozta annak az asszonynak a letartóztatását, aki négy hónapos csecsemőjét megfojtotta Sülysápon. Emberölés gyanúja miatt nyomoznak a rendőrök a holtan talált sülysápi csecsemő ügyében, őrizetbe vették a gyermek anyját - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság október 27-én, szombaton a rendőrség honlapján.

A gyermek anyja követte el
Az eddigi adatok alapján a Pest megyei rendőrök emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a gyermek 35 éves anyja ellen - olvasható a közleményben.

A nyomozók őrizetbe vették a nőt, ellene a további eljárást szakértők bevonásával a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

A megyei rendőr-főkapitányság péntek este közölte, hogy holtan találtak egy négy hónapos gyermeket Sülysápon, egy családi házban péntek este, büntetőeljárásban vizsgálják az esetet.

Öngyilkos akart lenni
A Blikk információi szerint az édesanya szülés utáni depresszióban szenved, azért követte el szörnyű tettét. Úgy tudni, az anya vízbe fojtotta a kisbabát, majd a meztelen holttestet az egyik ágyba fektette. Ezután felült a Szolnokra tartó vonatra, ahol megpróbált öngyilkos lenni és megvágta magát, de nem szenvedett súlyos sérülést. Végül a szolnoki rendőrségen feladta magát. A négy hónapos kisfiú holttestére az apa talált rá az otthonukban, de hiába hívta a mentőket, már nem tudtak rajta segíteni.

FRISSÍTÉS! - Az Ügyészség október 29-ei közleménye
A Pest Megyei Főügyészség annak 2018. október 29-én, hétfőn indítványozta annak az asszonynak a letartóztatását, aki négy hónapos csecsemőjét megfojtotta Sülysápon.

A bűnügy gyanúsítottja, egy sülysápi nő, 2018. október 26-án, a déli órákban egyedül tartózkodott otthon a négy hónapos gyermekével. Az anya a fürdőkádba vizet engedett, a gyermeket levetkőztette, majd addig tartotta a víz alatt, míg a gyermek életét vesztette. A gyanúsított a délutáni órákban Szolnokra utazott, ahol a rendőrségen bejelentette, hogy megölte a gyermekét.

A nő korábban megfelelően ellátta a kisbabát, agresszív magatartást a bűncselekmény napjáig nem tanúsított sem a gyermekkel, sem más személlyel szemben.

Letartóztatták az anyát
A nyomozó hatóság a nővel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúját közölte. Ennek a bűncselekménynek a tárgyi súlya kimagasló, ezért tartani lehet attól, hogy szabadon hagyása esetén megszökne. A nyomozás jelenlegi szakaszában a nő hatóságok előtti megjelenése csak a letartóztatásával biztosítható. A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a nő letartóztatásának elrendelésére.
 

A szülés utáni depresszió jellemző tünetei:

- állandó szomorúság
- sírdogálás
- kedvetlenség
- érdektelenség
- ingerlékenység
- idegesség
- agresszivitás
- állandó fáradtságérzet
- az anyuka nem tud örülni gyermekének, nehezen alakít ki vele kontaktust
- étvágytalanság vagy a szokásosnál nagyobb étvágy
- koncentrálási nehézség
- a gyermeknevelésre alkalmatlannak való érzés
- öngyilkos gondolatok
- megőrüléstől való félelem

Ha tehát az édesanyának megváltozott a hangulata, gyakran felhúzza magát apró dolgokon, fásult és elveszti érdeklődését minden iránt, állandóan szomorúnak érzi magát és ellenséges gondolatai támadnak a gyermeke iránt (akit egyébként nagyon várt), akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni!
(forrás: Webbeteg)

Forrás: MTI, Blikk, ugyeszseg.hu
Fotó:

 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.10.29