Acetonnal akarta megmérgezi osztálytársát két 9 éves kislány egy sárvári általános iskolában - Ezért tették!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Acetonnal akarta megmérgezi osztálytársát két 9 éves kislány egy sárvári általános iskolában - Ezért tették! Körömlakklemosó oldószert, acetont tett két osztálytársa egy alsós kislány italába Sárváron. A gyereket megfigyelésre kórházba vitték, de orvosai szerint nem szenvedett maradandó károsodást és már otthon lábadozik. Körömlakklemosó oldószert, acetont tett két osztálytársa egy alsós kislány italába Sárváron. A gyereket megfigyelésre kórházba vitték, de orvosai szerint nem szenvedett maradandó károsodást és már otthon lábadozik.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek korábban annyit megerősített, hogy az ügyben büntetőeljárást indult, de részletekkel nem szolgált.

Vizsgálják az ügyet
Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója szombaton elmondta: természetesen a tankerület is kivizsgálja a történteket, de a rendőrségi nyomozás lezárultáig részletekről ők sem nyilatkozhatnak. Hozzátette: szerencsére a kislány orvosai szerint már jól van, nem szorul kórházi kezelésre.

Az egyik sárvári iskolában történt mérgezésről a nyugat.hu olvasói levélre hivatkozva számolt be pénteken, majd a részletekről a 112press.hu írt bővebben.

A két kislány összeveszett, ezt eszelték ki büntetésnek
Beszámolójuk szerint két kilenc év körüli kislány valamin összeveszett, és egyikük úgy akarta büntetni a másikat, hogy az italába körömlakklemosót, acetont öntetett egy harmadik osztálytársukkal.

Még idejében kapcsoltak, de így is megtörtént a baj
Szinte azonnal rájöttek, hogy butaságot csináltak, ezért az acetont betöltő kislány kiöntötte az italt. A kulacs alján azonban még maradt némi folyadék, és belekortyolt a megbüntetni akart gyerek. Röviddel ezután hasfájásra panaszkodott, ezért osztálytársai szóltak tanítójuknak, az iskola vezetői pedig értesítették a mentőket és a szülőket is.

Mi az aceton?
Az aceton - ami a legtöbb körömlakklemosó folyadékban jelen van -, belélegezve irritálja a szem-, orr- és felső légutakat, de ennél súlyosabb tünetei is lehetnek: kettős látás, mozgáskoordinációs zavar, hányinger, hányás, majd a légutakon bekerülő vegyszer csökkenti a vérnyomást és a vércukorszintet, emiatt görcsök alakulhatnak ki. Ennél is súlyosabb esetben légzési és keringési elégtelenséget okoz, amely akár halálos is lehet. (forrás: Házipatika)

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.11.26