Gyereküléssel együtt esett ki a mozgó autóból a kétéves kislány! - Az anyja percekig észre sem vette, mi történt

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Gyereküléssel együtt esett ki a mozgó autóból a kétéves kislány! - Az anyja percekig észre sem vette, mi történt

Elképesztő történésnek volt szemtanúja a minap egy teherautó sofőrje, miközben egy Minnesota állambéli városban közlekedett - ráadásul a fedélzeti kamerája mindent rögzített!

Kiesett a kocsiból a gyerekülés, benne a gyerekkel
Chad Mock teherautó sofőr éppen a szokásos teendőit intézte Mankano városában, amikor egyszer csak azt vette észre az úton haladva, hogy az előtte lévő személygépkocsi hátsó ajtaja kinyílik, majd egy kanyarban kiesik a járműből egy gyerekülés, benne egy kisgyermekkel!



A férfi azonnal megállt, felkapta az úttestről a gyereket az üléssel együtt, és próbált jelezni is az egyre távolodó autónak, de hiába, a sofőrje - mint később kiderült, a kisgyermek édesanyja - észre sem vette az egészet.

- Egyszerűen hihetetlen, ami történt - idézte fel a férfi az Inside Edition magazin riporterének, és azt is hozzátette, a kétéves kislány nagyon nyugodtnak tűnt, és nem is fakadt sírva, valószínűleg fel sem fogta, mi történt.


Az anya észre sem vette
Végül a kislány édesanyja negyedórával később jelent meg a helyszínen, teljes pánikban, de szerencsére a kislányának nem esett baja.

Hogy videó is készült az esetről, az annak köszönhető, hogy a teherautó fedélzeti kamerája be volt kapcsolva, így minden történést rögzített - Mock pedig hazaérve a Facebookon is megosztotta a felvételt.

A rendőrség szerint egyébként azért fordulhatott elő, hogy a gyerekülés kiesett az autóból, mert nem volt megfelelően rögzítve.
 

Ezért nem rögzítik a szülők a gyereket az autóban - A leggyakoribb kifogások


Mint egy brit kutatásból kiderült, egyáltalán nem egyedi eset, hogy a szülők nem törődnek a biztonsági előírásokkal, és nem rögzítik megfelelően a gyereket és a gyerekülést az autóban. Sokan például biztonsági öv nélkül, az első ülésre ültetve kocsikáznak gyermekükkel, holott ezt csak biztonsági ülésben, hátul tehetnék meg, számolt be korábban a csalad.hu cikke.

Mint a brit Co-op Insurance biztosítótársaság felméréséből kiderült, nagyon sokan gondolják úgy, hogy az autójukban ülve semmilyen bántódásuk sem eshet, ezért csak felesleges macera a biztonsági gyermekülés használata. A leggyakoribb indok a sietség, vagyis az, hogy nincs idő a becsatolással bajlódni, elég, ha a sima öv mögé szorítjuk a fiatalt, vagy még azzal sem bajlódunk. A 12 esztendőnél fiatalabbak esetében minden tizedik szülő jár így el (a válaszadók 13 százaléka).

Sőt, a Huffington Post szerint a szigetországban megkérdezett szülők csaknem negyede (22 százaléka) hagyja figyelmen kívül a biztonsági előírásokat, és még a biztonsági övét sem köti be öt esztendős gyermekének!

Az ovis-iskolás gyerekek vannak leginkább veszélynek kitéve
Érdekes módon a legnotóriusabb szabályszegők az óvodás és kisiskolás kor közötti gyermekkel utazó felnőttek. Leginkább kettő és nyolc év között jellemző, hogy már, illetve még nem használják folyamatosan a kocsi biztonsági eszközeit, hiába kötelező.

A rohanás mellett a másik magyarázat az volt, hogy ilyen körülmények között a gyermeknek csak pár saroknyi utat kell megtennie, nem mennek messze, csak az iskoláig, boltig. És ráadásul a reggeli - olykor - zord hangulatú fiatalt nehéz rávenni, hogy kösse be magát, amikor egyáltalán nincs kedve bemenni az oktatási intézménybe.

Vagy hazafelé miért ne lazíthatna az ifjonc, akinek egész délelőtt meg kellett felelnie az elvárásoknak és a szabályoknak, alig mozoghatott, folyton egy helyben kellett üldögélnie - hangoznak a legkülönbözőbb indokok.

Súlyosan megsérülhet a gyermek, ha baleset történik
A brit lap azonban arra figyelmeztet, ezek mind csak rettentően rossz kifogások, amikkel ráadásul nem jót teszünk a gyermekeknek, hanem súlyosan veszélyeztetjük testi épségüket. Minden tizedik szülő ugyanis azt is bevallotta, hogy a reggeli rohanásban egyáltalán nincs ő sem a helyzet magaslatán, fáradt, és a gyermek teljesen lefoglalja minden gondolatát. Úgy esik be a kocsiba, hogy szinte azt sem tudja, hol van, rutinból veszi a kanyarokat - vagyis alig figyel a vezetésre!

Forrás: Inside Edition, csalad.hu


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.01.18