Nem mindennapi szüléstörténet: Egy hónappal azután, hogy megszülte kisfiát, ikreknek adott életet a 20 éves kismama

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nem mindennapi szüléstörténet: Egy hónappal azután, hogy megszülte kisfiát, ikreknek adott életet a 20 éves kismama A 20 éves Arifa Szultana február végén szülte meg kisfiát Kulna város egyetemi klinikáján. Huszonhat nappal később azonban hasi fájdalmakra panaszkodott - kiderült, ikreket vár. Egy hónappal azután, hogy megszülte kisfiát, ikreknek adott életet egy 20 éves kismama Koraszülött kisfia világra jötte után egy hónappal ikreket szült egy bangladesi nő - írta a BBC hírportálja.

Szülés után 26 nappal hasi fájdalmai lettek
A 20 éves Arifa Szultana február végén szülte meg kisfiát Kulna város egyetemi klinikáján. Huszonhat nappal később azonban hasi fájdalmakra panaszkodott, ezért Dzsesszor város Addin kórházába vitték.

- Ahogy a beteg megérkezett, ultrahangvizsgálattal megállapítottuk, hogy ikreket vár. Megdöbbentünk, sosem láttunk ilyet addig. A páciensnek egy második méhe is volt - mesélte a BBC-nek Sila Poddar szülész-nőgyógyász.

Császármetszéssel jöttek világra az ikrek
Végül császármetszést végeztek rajta, az ikrek pedig szövődmények nélkül jöttek a világra. Négy nappal később, március 25-én egészségesen mehettek haza.

Az orvos szerint Szultana és a férje "nagyon szegények, a nő sosem volt korábban ultrahangvizsgálaton".

Nem olyan ritka, mint gondolnánk
Christopher Ng, a szigapúri GynaeMD Clinic nőgyógyásza szerint az uterus didelphys - vagyis az a szindróma, amikor egy nőnek két méhe van - "nem olyan ritka, mint gondolnánk".

- Ha az első szülés előtt végeztek volna ultrahangvizsgálatot, látták volna, hogy a kismamának két méhe van. Valószínű, hogy három petesejt is megérett nagyjából egy időszakban, meg is lettek termékenyítve, így jött létre a három embrió - mondta el a BBC-nek.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.03.28