Ezért vigyázz, ha a nyakadba veszed a gyereket! Életveszélyesen megsérült egy kétéves gyerek, mert leesett a rokona nyakából

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ezért vigyázz, ha a nyakadba veszed a gyereket! Életveszélyesen megsérült egy kétéves gyerek, mert leesett a rokona nyakából Rokon kisgyermekekkel játszott a férfi, amikor véletlenül leejtette nyakából a kétéves gyereket, aki súlyosan megsérült. Felfüggesztett börtönt kapott érte. A Budapest Környéki Törvényszék 2019. május 15-én megtartott nyilvános előkészítő ülésén ítéletet is hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki az udvaron játék közben leejtette nyakából rokona gyermekét.

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott
A Törvényszék bűnösnek mondta ki a férfit életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében és hat hónap két évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. A vádlott a szabadságvesztés esetleges végrehajtása esetén legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság a férfi beismerő nyilatkozatára és arra figyelemmel, hogy lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, az új büntetőeljárási törvény szerint, azzal egyezően állapította meg az ítéleti tényállást. A vádlott büntetlen előéletű és megbánta tettét.

Többször is a nyakába vette a gyereket
A férfi, aki a megsérült - a cselekmény idején - kétéves gyermek rokona, 2018. június 24-én délután, egy gyömrői családi összejövetelen volt és az udvaron játszott a gyerekekkel, a délután folyamán a kisgyermeket többször a nyakába ültette.

Az esti órákban a férfit ismét kihívták játszani az udvarra, ahol ismét nyakába kapta a kétéves kisgyermeket - ám az egyik óvatlan pillanatban egy másik, négyéves gyerek elesett. A férfi pedig ösztönösen el akarta kapni az eleső gyereket, mindeközben azonban a nyakán ülő kisgyermeket elengedte, ezért ő kizuhant a nyakából és nagyobb erővel a földre esett.

A férfi az anyának nem vallotta be, mi történt
A két gyerek sírva ment be az édesanyjukhoz. A kétéves homlokán jól látható sérülés keletkezett. Az anya megkérdezte a férfit, hogy mi történt, aki azt mondta neki, hogy nem látta, hogyan sérültek meg a gyerekek, szerinte a két gyerek egymásnak szaladt. Bár az édesanya kifejezetten rákérdezett arra, hogy a gyermek nem esett-e ki a férfi nyakából, azonban ő ezt tagadta.

Életveszélyes sérülést szenvedett
Mindenesetre a kétéves kisgyermeket szülei még aznap este kórházba szállították, és ez volt a szerencséje. Kiderült ugyanis, hogy a sérülés következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, melyet csak az időben elvégzett szakszerű orvosi beavatkozás hárított el. A sérülések büntetőjogi gyógytartama ténylegesen 4-6 hétre tehető.

Az ítéletet minden az eljárásban résztevő fél tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Forrás: Budapest Környéki Törvényszék
Fotó: Freepik/freepik.diller (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.05.16