Ebből a gyerekmenüből még a legfinnyásabb gyereknek is jut valami finomság - Akkor is, ha nem éhes

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ebből a gyerekmenüből még a legfinnyásabb gyereknek is jut valami finomság - Akkor is, ha nem éhes Néhány éve nagyot futott az interneten egy amerikai étterem valódi gyerekekre szabott gyerekmenüje, most megvan a magyar változat is - az biztos, hogy minden szülő a gyerekére ismer a választékot olvasva. Néhány éve nagyot futott az interneten egy amerikai étterem valódi gyerekekre szabott gyerekmenüje, most megvan a magyar változat is - a szülők nagy örömére.

2016 őszén jöttek rá a piaci résre egy Pennsylvania állambéli büfében - legalábbis a cég gyerekmenüje ekkor bukkant fel a Redditen, és aratott pillanatok alatt hatalmas sikert.


A 2016-os gyerekmenü

A gyerekmenün ugyanis nem a szokásos ételnevek szerepeltek, hanem a gyerekek leggyakoribb reakciói arra a kérdésre, hogy mit ennének: ilyen a "Nem tudom", a "Mindegy", a "Nem vagyok éhes" és a "Nem kérek".

Valódi gyerekek ihlették
Mint akkor a vendéglátóhely főnöke, Brian Stroh elmondta, a menüt valódi gyerekek kérései ihlették, általában ugyanis ezeket szokták hallani tőlük a pincérek.

A nagy sikert más cégek is megirigyelték, hiszen az eredeti poszt után sorra bukkantak fel más éttermek hasonlóan megkreált gyermekmenüi. Sokan bővítették is a kínálatot, olyan egyéb fogásokkal, mint "Azt akarom enni, mint azok a másik asztalnál" "Nem akarok itt lenni" "Haza akarok menni" az "Inkább éhen halok" vagy éppen a "Fújj, azt nem kérek".


Egy bővített változat

Sőt, akad olyan hely is, ahol minden gyerekmenühöz ajándék süti is jár!



Most pedig végre itt a magyar változat Dombóvári István standupos jóvoltából, aki eredetileg kiposztolta a kreatív gyerekmenüt. Végül a rajongói segítségével kiderítették, hogy a menü a soproni El Gusto étlapján szerepel.



De nem csak Sopronban ilyen kreatívok, hasonló menüje van a móri Tárlat étteremnek is, amelyre az interneten bukkantunk rá.



Az biztos, hogy itt minden gyerek talál magának valami finomságot - akkor is, ha nem éhes.

Forrás, fotók: mymodernmet, Facebook/El Gusto, tarlatetterem.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.07.10