Nem vitték orvoshoz egyéves gyermeküket a mosonmagyaróvári szülők, meghalt a kisfiú! - Most vád alá helyezték őket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nem vitték orvoshoz egyéves gyermeküket a mosonmagyaróvári szülők, meghalt a kisfiú! - Most vád alá helyezték őket Bélelzáródásban halt meg a 12 hónapos kisfiú, mert szülei nem vették komolyan székrekedéses problémáját, és házilag akarták meggyógyítani. Ha megfelelő orvosi kezelést kap, életét meg lehetett volna menteni. Segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat október 28-án a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség egy szülőpár ellen, akinek egyéves gyereke tavaly ősszel meghalt - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Holtan találták egyéves gyermeküket
A vádirati tényállás szerint a szülők a tavalyi ősz egyik reggelén holtan találtak egy éves gyermekükre a kiságyban. Takács Péter főügyész közleménye szerint a kisfiú bélelzáródásban halt meg.

Házilag próbálták kezelni a kisfiú székrekedését
Mint kiderült, a szülők a gyerek székrekedését házilag próbálták kezelni, sikertelenül. A gyereknek halála előtt napokig, sőt, az sem kizárt, hogy több mint egy hétig nem volt széklete, hasa megkeményedett, mellkasa legalább tíz centiméterrel kiemelkedett.

A gyermek halála orvosi segítséggel elkerülhető lett volna.

A vádlottak terhére rótt bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mit lehet tenni, ha a csecsemő, kisgyermek székrekedéssel küzd?
Sajnos a székrekedés pici korban sokkal súlyosabb lehet, mint felnőttként - ha a gyermek nyugtalan, a hasa felpúposodik és kemény, a mellkasa kiemelkedik, mindenképpen forduljatok orvoshoz!
Ha nem olyan súlyos a helyzet, mit lehet még tenni székrekedés esetén? Szakértőnk igyekezett válaszolni a kérdésre, tanácsait ebben a cikkünkben találod »

Forrás: MTI, Ügyészség
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.10.28