Az első fotók a debreceni négyes ikrekről! - A három kislány és a kisfiú mesterséges megtermékenyítéssel fogant

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Az első fotók a debreceni négyes ikrekről! - A három kislány és a kisfiú mesterséges megtermékenyítéssel fogant A négyes ikrek a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2019. október 24-én születtek, a terhesség 32. hetére. Mint azt még a múlt héten megírtuk, négyes ikrek születtek Debrecenben. Akkor a klinika azt ígérte, hamarosan bővebben is beszámol majd a picikről - most végre megérkeztek az első képek és a szülők, valamint az orvosok sajtótájékoztatón válaszoltak a kérdésekre.

Nagy az öröm a Nagy-családban, a fiatal párnak ugyanis négyes ikrei születtek 2019. október 24-én. A picik mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, és a terhesség 32. hetében jöttek a világra császármetszéssel.


A szülők, valamint Lampé Rudolf, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója és Sápy Tamás adjunktus

A szülés spontán indult meg, a magzatokat császármetszéssel segítette világra Sápy Tamás adjunktus és Lampé Rudolf, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.


Anna

A babákról annyit korábban elárultak, hogy 1230 és 1750 gramm közötti súllyal születtek, valamint hogy a három kislány és egy kisfiú mind egészséges. A hétfői sajtótájékoztatón az is kiderült, jelenleg a szubintenzív osztályon vannak inkubátorban, de hamarosan együtt lehetnek majd az édesanyjukkal.


Panna

- Nagy boldogság a négy baba - mondta az újságíróknak a 26 éves édesanya. Nagyné Kozák Anita azt is elárulta, hamar megegyeztek a gyerekek nevéről: Richárd és Anita a szülők nevét kapta, de Anna és Panna nevéről is gyorsan döntöttek a férjével.


Anita

- Felkészülünk, hogy minél jobb szülők lehessünk - fűzte hozzá az édesapa a sajtótájékoztatón. Nagy Richárd jelezte: Békés megyei otthonukban már előkészítették a négy kiságyat, és a segítők, a szülők, rokonok, barátok is készen állnak az új családtagok fogadására.


Richard

2016-ban szintén Debrecenben születtek négyes ikrek - az az eset azért is volt különleges, mert olyan apukának lettek négyes ikrei, aki maga is négyes ikerként látta meg a napvilágot, ugyancsak Debrecenben. Erről itt olvashatsz bővebben »

Forrás: MTI
Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.10.28