Valóra vált a család álma: a kis Zente ma megkapta a 700 millió forintos gyógyszert, melyre az egész ország gyűjtött

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Valóra vált a család álma: a kis Zente ma megkapta a 700 millió forintos gyógyszert, melyre az egész ország gyűjtött Az egész ország gyűjtött a kis Zente kezelésére, így sikerült az elképesztően drága, mintegy 700 millió forintba kerülő gyógyszert megvennie a családnak. Az egész ország gyűjtött a kis Zente kezelésére, így sikerült az elképesztően drága, mintegy 700 millió forintba kerülő gyógyszert megvennie a családnak.

Megkapta a gyógyszert
Október 29-én végre valóra vált a kis Zente és családjának álma: az SMA 1-es betegségben szenvedő kisfiú megkapta azt a kezelést, mellyel egész életére tünetmentes lehet. Szerencsére nem kellett elutaznia, a Bethesda kórházban kapta meg a gyógyszert, ami sokat javít majd az életminőségén. A gyógyszert egyébként speciális körülmények között szállították az országba, és Zente a negyedik európai kisgyermek, aki hozzájutott - hangzott el a mai sajtótájékoztatón. 

A Facebookon is követhető Zente sorsa
Édesanyja a Facebookon is beszámolt a történésekről, egyúttal még egyszer köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy összejöjjön a gyógyszerre a szükséges pénz.

Boldogan jelentem be, hogy Zente a mai napon megkapta a Zolgensma génterápiás kezelést Budapesten a MRE Bethesda Gyermekkórházában!
[...]

Egy borzasztó kemény időszak ezennel lezárult, most pedig egy nagyon fontos fejezet kezdődik el.
Zente jelenleg jól van, de szigorú karantén, megfigyelés, és utókövetés veszi kezdetét. Bízom benne, hogy itt is minden a legnagyobb rendben lesz.

[...] szeretnék köszönetet mondani azoknak akik egy megosztással, utalással, rendezvénnyel, licitfelajánlással, ötlettel, szervezéssel segítettek! Imádkoztak, ránk gondoltak, és küldtek az energiát és a szeretetet! Valamint köszönöm mindenkinek aki a hazai beadással kapcsolatos kemény munkában részt vett ezzel elérve, hogy egy magyar kisfiú - zömében - magyarok által összegyűjtött adományból finanszírozott kezelése itthon válhatott valóra!

Valóra vált a család álma: a kis Zente ma megkapta a 700 millió forintos gyógyszert, melyre az egész ország gyűjtött


Időközben pedig újabb gyűjtés indult el egy másik kisfiúnak, Leventének - neki itt lehet segíteni »

Forrás, fotó: Facebook/Zente SMA 1 Baby

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.10.29