Anyatejből készített fagylalt az új sláger Londonban

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Egy londoni étterem anyatej felhasználásával készült fagylaltot kezdett árusítani, az első nagyobb tétel pár nap alatt elfogyott.

A Baby Gaga fantázianevű fagylalt tizenöt kismama anyatejéből készült, akik egy online fórumon jelentkeztek a különös felkérésre. London trendi Covent Garden-i Icecreamists nevű kávézójában 14 angol fontot kérnek el egy adag anyatejből készült fagyiért.


Az egyik anyatejdonor, a 35 éves Victoria Hiley szerint, ha többen lennének tisztában vele, hogy milyen finom az anyatej, sok újdonsült kismama jobban érezné magát a szoptatással kapcsolatban. Hiley elmondása szerint a lefejt anyatejet először pasztörizálják, majd a köpülési folyamat közben hozzáadják a reszelt citromhéjat és a vaníliát. Az anyák 15 fontot kaptak a tejért unciánként (kb. 380 gramm) - tudta meg a BBC.

Matt O’Connor, az Icecreamists kávéző alapítója nem érti, hogy sok ember miért olyan finnyás az új termékkel kapcsolatban. Ha az anyatej elég jó a gyerekeinknek, akkor elég jó lehet nekünk is, a termék teljesen organikus és természetes, mondja a tulajdonos.

Az Icecreamists szóvivőnője elmondta, hogy nem tervezik a Baby Gaga szélesebb körben történő terjesztését, egy héten belül elfogyott az összes fagylalt, és egyelőre nem szándékoznak újabb adagot készíteni.


Forrás: Medipress




 


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2011.03.02