Visszakaphatják a gyest az egészségkárosodott kismamák

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Az ellenzéki LMP a saját sikerének tartja azt a bizottsági módosító indítványt, amelynek elfogadása esetén visszakaphatják a gyest az egészségkárosodott kismamák.

A rehabilitációs ellátásban részesülő kismamákat kizárták
Az LMP két országgyűlési képviselője, Ertsey Katalin és Szél Bernadett az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetett: az ellenzéki párt a hétvégén hívta fel a figyelmet arra, hogy január 1-jétől egy új rendelkezés szerint a rehabilitációs ellátásban részesülő kismamákat kizárták a gyesből, pedig a munkaképes kismamák mellett a rokkantsági ellátásban részesülők és a nyugdíjasok is megkaphatják azt. Ezt az ellátási formát, szemben a nyugdíjjal, rendszeres pénzbeli ellátásnak minősítették, amelyből viszont csak egyet lehet igénybe venni.
   

1500 kismamától vonták meg a GYES-t
"A kormány elhamarkodott és átgondolatlan törvényhozásának köszönhetően 1500 kismamától méltánytalanul meg akarták vonni a gyest" - írták.


Módosító javaslat a parlament előtt
A parlament illetékes bizottsága azonban "komolyan vette a jelzést", és módosító javaslatot nyújtott be, amellyel - elfogadása esetén - az egészségkárosodásban szenvedő kismamáknak is lehetővé válik, hogy megkaphassák a gyermekgondozási támogatást - írta Ertsey Katalin és Szél Bernadett, akik szerint "most a Fidesz-frakció támogatásán múlik, hogy így is legyen".


Forrás: MTI


TGYÁS, GYED, GYES KALKULÁTOR >>


Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2012.06.27